RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Ce ne ajută la slăbit? Ingrediente care accelerează metabolismul: „Este reală și cât se poate de științifică”

Ne încălzim la propriu și la figurat după ce mâncăm, iar asta ajută la slăbit, spune dr.Mihaela Bilic. 10% din cheltuielile energetice zilnice se datorează efectului termic al alimentelor sau TEF (thermic effect of food).

Într-o postare pe pagina sa de socializare, specialistul arată că acesta reprezintă un consum de calorii indus de mâncare, o termogeneză obligatorie (producție de căldură) rezultată din digestia, absorția și metabolizarea nutrientilor.

Ne încălzim la propriu și la figurat după ce mâncăm, iar asta ajută la slăbit. TEF variază în funcție de compoziția dietei, fiind mai mare după consumul de carbohidrați și proteine decât pentru grăsimi. Grăsimea din mâncare este foarte eficient transformată în grăsime de rezervă (cu “pierderi”de doar 4%), față de carbohidrați și proteine, unde randamentul este mai scăzut iar pierderile sunt de 25%”, spune medicul.

Există câteva ingrediente care au efect rapid și care accelerează metabolismul, ajutându-ne să pierdem kilogramele nedorite.

  

„Cine mai are efect de slăbit prin creșterea TEF? Condimentele, frigul, cafeina și nicotina! Mâncarea picantă intensifică și prelungește efectele TEF timp de 3 ore după masă. Fiecare ceașcă de cafea crește cu 8-10% nivelul TEF, iar nicotina are un efect similar.

Acum, în funcție de cât de mult/tare vă doriți să slăbiți, vă las pe voi să alegeți “ingredientele” potrivite pentru accelerarea metabolismului. Chiar dacă este ilegal/imoral să vă îndemn să fiți vicioși, informația este reală și cât se poate de științifică”, arată medicul.

continuare pe adevarul.ro

Related posts

Inspectorii pentru siguranţa alimentelor au dat amenzi de peste 2 milioane de lei pe litoral, în ultima lună

Redacția

400 de cadre medicale participă la Iași la o conferință pe teme de urgențe pediatrice

Redacția

Doi bărbați din județul Neamț s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la must

Redacția
Încarcă...