NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ce lucrări mai are de executat ApaVital în zona vale și când estimează că le termină!?

Operatorul județean ApaVital încearcă să finalizeze până la finele acestui an toate lucrările la noua conductă de distribuție a apei potabile din zona vale. După ce ieri apa potabilă a fost sistată în zona vale pentru realizarea unor branșamente la noua rețea, dar timpul estimat pentru intervenție nu a fost respectat, Actualitatea Tv a solicitat reprezentanților operatorului un punct de vedere.

 

  

 

Întrebarea noastră a fost legată de perioada în care estimează că vor finaliza lucrările, astfel încât calvarul să se încheie pentru consumatori. În răspunsul furnizat cei de la ApaVital explică:În continuare, mai sunt de realizat conexiunile la noua conductă pentru un număr de străzi adiacente, dintre care amintim str. Mihai Eminescu, Izvoarelor, apoi pentru CT7 şi imobilele din vecinătate. În măsura în care starea vremii o va permite, ne-am propus finalizarea lucrărilor până la sfârşitul anului calendaristic, cu informarea prealabilă a clienţilor din zonele afectate, persoane fizice şi juridice, pentru a-şi putea realiza provizii de apă îndestulătoare”.

 

Pășcănenii din zona vale și-au vărsat nervii pe operatorul de apă postând în decursul zilei de ieri mai multe mesaje pe rețelele de socializare.

 

Iată comunicatul transmis astăzi:

 

 

Aşa cum v-am comunicat şi anterior, investiţia de pe strada Ceferiştilor a fost considerată încă de la începutul activităţii de operare din municipiul Paşcani ca o prioritate pentru compania noastră, din cauza faptului că numărul avariilor apărute pe parcursul timpului a fost semnificativ, ţinând cont de numărul locuitorilor afectaţi precum şi pierderile înregistrate care aveau valori estimate considerabile.

 

Pentru a diminua insatisfacţiile clienţilor noştri datorate avariilor care dus la sistarea alimentării cu apă şi pentru a contribui la eficientizarea activităţii de operare prin diminuarea pierderilor, una din primele investiţii realizate la Paşcani din resursele proprii ale ApaVital SA a fost cea de montare pe strada Ceferiştilor a unei noi conducte, din PEHD, cu diametrul de 200 mm, cu rolul de a transfera ulterior activitatea de distribuţie a apei de pe conducta existentă, din fontă, pe noua conductă, care are inclusiv rolul de conductă magistrală pentru străzile adiacente.

 

Din păcate, fricţiunile cunoscute apărute pe parcursul anilor 2015 şi 2016 au determinat nepunerea efectivă în funcţiune a noii conducte de pe strada Ceferiştilor, prin realizarea conexiunilor cu străzile adiacente şi prin realizarea branşamentelor pentru consumatorii finali, demersuri care după cum aţi constatat au fost demarate în ultima perioadă.

 

Din punct de vedere tehnic, dată fiind absenţa unei proiectări şi exploatări de tip modular a activităţii de distribuţiei apei din municipiului Paşcani, care ar fi permis sistarea succesivă şi locală a alimentării cu apă a consumatorilor, bloc după bloc şi stradă după stradă, pentru realizarea noilor conexiuni şi branşamente suntem nevoiţi ca, exceptând puţine situaţii când putem efectua lucrările cu apa din reţeaua de distribuţie aflată sub presiune, aproape de fiecare dată când angajaţii noştri intervin asupra reţelei de distribuţie de pe strada Ceferiştilor să sistăm furnizarea apei pe toate străzile şi în toate imobilele alimentate prin intermediul acestei magistrale.

 

În continuare, mai sunt de realizat conexiunile la noua conductă pentru un număr de străzi adiacente, dintre care amintim str. Mihai Eminescu, Izvoarelor, apoi pentru CT7 şi imobilele din vecinătate. În măsura în care starea vremii o va permite, ne-am propus finalizarea lucrărilor până la sfârşitul anului calendaristic, cu informarea prealabilă a clienţilor din zonele afectate, persoane fizice şi juridice, pentru a-şi putea realiza provizii de apă îndestulătoare.

 

 

Advertisements

Related posts

Conferință de presă PNL Pașcani, 31 mai (VIDEO)

Redacția

Producătorii agricoli vor avea prioritate, în piețele din Pașcani

Marius Parteni

Contract pentru îmbunătăţirea siguranţei feroviare la Regionala CFR

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site