NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Cu două luni înainte de 2019 municipalitatea nu a reușit să implementeze plata taxelor și impozitelor locale prin ghișeul.ro!

Primăria municipiului Pașcani nu a reușit să implementeze plata Taxelor și Impozitelor Locale prin Ghișeul.ro, deși mai sunt două luni până în 2019, iar la nivel național  plata electronică a dărilor locale este implementată de ani de zile.

 

 Consilierii locali, la propunerea liberalilor, au aprobat încă din iulie 2018 înscrierea municipiului Pașcani în Sistemul Național Electronic de Plată și selectarea serviciilor de acceptare plăți electronice. De toate acestea demersuri trebuia să se ocupe primarul Dumitru Pantazi, iar banii necesari implementării acestui sistem au fost prevăzuți în bugetul local.

 S-a interesat de situație consilierul liberal Alexandru Dandu, care l-a întrebat pe primarul Dumitru Pantazi care este stadiul implementării sistemului electronic de plată a Taxelor și Impozitelor Locale.

„Aș dori să vă întreb în ce stadiu suntem cu implementarea sistemului electronic de plăți on-line a Taxelor și Impozitelor pe care l-am aprobat în luna iulie?” l-a întrebat pe primarul Dumitru Pantazi, consilierul liberal Alexandru Dandu. 

 A răspuns funcționarul public de la IT care a arătat că din punct de vedere tehnic sistemul este funcțional, fiind dotat cu un server și un router nou, însă mai este necesar semnarea unui protocol. Responsabilitatea încheierii protocolului cu o instituție bancară a fost pasată de it-istul primarului Dumitru Pantazi și șefei Serviciului de Taxe și Impozite Locale, Georgiana Butnaru.

„Am achiziționat un server, un router nou, urmează ca cei de la Taxe și Impozite Locale să încheie protocolul cu o bancă.Din punct de vedere al infrastructurii IT vom fi cu siguranță în regulă, mai departe protocolul nu-l semnez eu, ci șefa de serviciu împreună cu domnul primar”, a răspuns it-istul Primăriei, George Prisecaru.

Primarul Dumitru Pantazi nu  a considerat necesar să clarifice când va fi semnat acel protocol și dacă pășcănenii își vor putea plăti Taxele și Impozitele Locale on-line în anul 2019.

 

Advertisements

Related posts

Școală din Pașcani amendată cu 5.000 lei, pentru programul „Laptele și cornul”

Redacția

Gospodării izolate în urma inundațiilor din comuna Lespezi

Marius Parteni

Cât a câștigat directorul ApaVital în 2014

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site