RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ce le-a spus Iohannis lui Biden și celorlalți șefi de state la discuțiile pe tema războiului din Ucraina

Președintele Klaus Iohannis a subliniat importanța continuării dialogului, a menținerii unei coordonării strânse și a unității aliate și transatlantice. 

Klaus Iohannis şi Joe Biden FOTO presidency

Klaus Iohannis a participat la consultările organizate de președintele Joe Biden FOTO Arhivă

Administrația de la Cotroceni a transmis că șeful statului, Klaus Iohannis, a participat joi, 8 septembrie 2022, la invitația Președintelui Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, la o nouă rundă de consultări în format restrâns cu lideri globali aliați.

  

Potrivit sursei citate, liderii de stat „au analizat evoluția ostilităților și au evaluat strategia cuprinzătoare de sprijin pentru Ucraina, pe toate dimensiunile. În context, au fost accentuate măsurile ferme de răspuns adoptate de comunitatea internațională, cu referire la pachetele extinse de sancțiuni, pentru descurajarea Rusiei”.

Astfel, „în intervenția sa, Președintele Klaus Iohannis a subliniat oportunitatea continuării consultărilor în acest format și importanța crucială a menținerii coordonării strânse și a unității aliate și transatlantice, precum și cu partenerii care împărtășesc aceeași viziune, în contextul regional cu impact asupra securității euroatlantice și globale”.

Sprijinul exportului de cereale ucrainene, apreciat de lideri

Un alt subiect abordat în cadrul discuțiilor a vizat securitatea energetică și coordonarea în vederea identificării de soluții care să asigure aprovizionarea cu energie în perspectiva sezonului de iarnă,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cum a cumpărat Ciolacu antivirale de la “tarabă”, de la “o doamnă care le aducea din Moldova”

Redacția

Recomandările Consiliului Europei pentru România: de la legile Justiției până la hotărârile CEDO neexecutate

Redacția

Rusia ar putea mobiliza forțat prizonierii de război ucraineni, pentru a lupta de partea sa (ISW)

Redacția
Încarcă...