NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Enigma Putin, biografie de Philip Short

“Un huligan, un prepotent, un asasin”, spunea senatorul John McCain, candidatul republican învins de Obama la alegerile prezidențiale, despre Vladimir Putin.

Vladimir Putin, la slujba de ÎnviereFoto: Sergei Fadeichev / TASS / Profimedia

Un nebun, un dictator, un om bolnav, care se grăbește să lase o amprentă în istorie, înainte să vină sfârșitul: spunem adesea despre Putin în mass-media occidentală, pentru a explica acel rebus învăluit într-un mister în interiorul unei enigme, care este ultimul chiriaș de la Kremlin.

  

Un lider care, în urmă cu 20 de ani, părea pragmatic și pro-occidental și care, în schimb, a ajuns să-și târască țara într-un război cu Occidentul, pe care nu îl va câștiga, dar la un preț foarte mare de vieți omenești și de bunăstare materială.

Advertisements

Biografia monumentală scrisă de Philip Short, fostul corespondent BBC care a povestit deja despre Mao și Pol Pot, are în schimb avantajul incontestabil de a respinge din start aceste stereotipuri, scrie Corriere della Sera, citat de Rador.

Advertisements

“Teoria nebunului”, elaborată de Richard Nixon, se poate transforma chiar într-o capcană, dacă este folosită “pentru a părea atât de irațională și imprevizibilă,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Rusia amenință că va exporta produse agricole doar „țărilor prietene”

Redacția

Ciucă, de Ziua Internaţională a Romilor: Li se cuvine sprijinul prin care să fie reparate nedreptăţile trecutului, iar barierele de acces la drepturi, înlăturate

Redacția

Un copil de 10 ani a murit după ce a intrat în stop cardio-respirator la şcoală

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site