RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cazurile de dengue și boli legate de țânțari înregistrează o creștere semnificativă în Europa

Potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), „schimbările climatice creează condiții mai favorabile răspândirii țânțarilor în zone neatinse anterior și astfel aceștia să infecteze mai mulți oameni”, potrivit Rador Radio România.

Cazurile de febră dengue și alte boli legate de țânțari sunt în creștere în Europa, a avertizat marți (11 iunie) agenția de sănătate a Uniunii Europene (UE). În 2023, în Uniunea Europeană au fost înregistrate 130 de cazuri de dengue autohtonă plus Islanda, Liechtenstein și Norvegia – state membre ale Spațiului Economic European (SEE) – față de 71 în 2022.

Este vorba despre „o „creștere semnificativă” față de 2010-2021, perioadă în care au fost înregistrate 73 de cazuri, relatează Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) într-un comunicat. În plus, numărul cazurilor importate a crescut, de asemenea, la 1.572 în 2022 și la 4.900 în 2023, cel mai ridicat nivel de la începutul supravegherii europene în 2008.

„Europa constată deja că schimbările climatice creează condiții mai favorabile pentru răspândirea țânțarilor invazivi în zone neatinse anterior și astfel mai mulți oameni să fie infectați cu boli precum dengue”, a semnalat Andrea Ammon, directorul ECDC.

  

În ceea ce privește virusul West Nile,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Actrița Anne Heche, deconectată de la aparatele care o țineau în viață / Vedeta hollywoodiană a fost victima unui accident rutier în urmă cu o săptămână

Redacția

Iohannis, despre cozile de miercuri de la benzinării: Informaţia a fost amplificată artificial şi a dus la un val de panică. Să fim atenţi cu informaţiile primite

Redacția

De ce sunt speciali oamenii care vorbesc mai multe limbi?

Redacția
Încarcă...