RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Cazul Peng Shuai. Organizatorii Australian Open renunță la interzicerea tricourilor cu sportiva chineză, după critici din toată lumea

Organizatorii turneului Australian Open au anulat interdicția purtării tricourilor cu sportiva chineză Peng Shuai, după critici aspre venite din toată lumea, relatează BBC.

Vinerea trecută, personalul de securitate le-a cerut spectatorilor să nu intre în tribune cu tricourile și cu un banner pe care scria „Unde este Peng Shuai?”.

Peng a dispărut timp de două săptămâni, după ce a acuzat un oficial chinez de agresiune sexuală. Ea a reapărut în public între tiimp, dar mulți oameni sunt în continuare îngrijorați de situația ei.

Craig Tiley, directorul executiv al Tennis Australia – organizatorul Australian Open – le-a spus reporterilor că acum vor permite spectatorilor să poarte tricourile atâta timp cât asistă la meciuri fără „intenția de a perturba” și sunt „pașnici”.

  

„Dacă cineva vrea să poarte un tricou și să facă o declarație despre Peng Shuai, este în regulă”, a spus el pentru The Sydney Morning Herald.
Bannerele nu vor fi însă permise, deoarece „perturbă confortul și siguranța fanilor”, a adăugat el.

Decizia de a interzice tricourile a fost criticată aspru de grupurile pentru drepturile omului și de comunitătatea internațională de tenis. Au existat inclusiv acuzații că organizatorii cedează presiunilor făcute de mari sponsori chinezi.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Echipele de handbal a Colegiului „Unirea” au trecut de faza locală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (Foto)

Redacția

Sute de pășcăneni au participat la evenimentul sportiv ”Mișcarea înseamnă viață”

Oana Cordoneanu

Bonus pentru medaliații Jocurilor Olimpice de la Tokyo: Dreptul de a-și scoate masca pentru 30 de secunde

Redacția
Încarcă...