NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Câţi români au fost repatriaţi cu avionul în ultimele 10 zile

Grupul de Comunicare Strategică anunţă oficial câţi români s-au întors în ţară, prin culoarele rutiere din Ungaria sau repatriaţi pe calea aerului, de la închiderea frontierelor.

Pe cale rutieră, prin punctele de la frontiera cu Ungaria (Cenad, Nadlac, Nadlac II, Bors, Varsand), de la crearea culoarului, 18.03.2020 până în prezent, au intrat în țară aproximativ 46.800 cetățeni români.

REPATRIERI (centralizare din comunicările oficiale MAE de până acum):

– 14 studenți români care se aflau în Cehia în cadrul unui program de schimb de experiență au revenit la București la data de 13 martie;

– 17 cetățeni români aflați în Italia în momentul adoptării de către Guvernul italian a măsurii carantinei asupra întregului teritoriu al Italiei și suspendarea zborurilor de către autoritățile române înspre și dinspre Italia au revenit în țară pe 13 și 14 martie;

– 22 de cetățeni români aflați în Maroc au revenit în țară în perioada 13-16 martie;

– 16 cetățeni români aflați pe vasul de croazieră Costa Magica și care au revenit în țară în data de 15 martie;

– în aceeași zi, alți 2 cetățeni români care se aflau în Mongolia au revenit în țară;

– 50 de cetățeni români care se aflau pe vasul de croazieră Costa Fortuna acostat în Singapore au revenit în țară la 11, respectiv 16 martie;

– 16 cetățeni români care se aflau pe vasul de croazieră Grand Princess în SUA au revenit în țară pe 12, respectiv 16 martie.

– În cursul zilei de 17 martie au revenit în țară 170 de cetățeni români: 59 cetățeni români care fuseseră blocați pe aeroportul din Budapesta; 23 din Maroc și 118 din Egipt.

– La 18 martie, alți 78 de cetățeni români au revenit în țară din Iordania, ca urmare a demersurilor efectuate de Ambasada României la Amman.

– Tot la 18 martie, s-au întors în țară 46 cetățeni români din Republica Arabă Egipt și 74 de cetățeni români din Malta. S-au mai repatriat cu sprijinul financiar al MAE 4 cetățeni români din Lituania.

La 19 martie s-au întors în țară cetățeni români din:

– Barcelona, zbor special operat de Blue Air – 90 de persoane;

– Lisabona, zbor special operat de Blue Air – 101 de persoane;

– Maroc, zbor special Renault Avivo – 47 persoane;

– Maroc – alți 42 de cetățeni români;

– Spania, Teneife, zbor special operat de Blue Air – 114 cetățeni români.

– La 21 martie au venit de la Torino spre România 2 curse (operator privat) cu lucrători sezonieri sau cetățeni aflați în situații deosebite – 277 persoane

– În cursul săptămânii curente, 23-29 martie, sunt în curs de panificare o serie de alte zboruri din diferire orașe italiene spre România.

BZI

Advertisements

Related posts

Listele cu pacienti sunt vandute ca la piata in Romania. Cat valoreaza CNP-ul tau pentru un medic

Redacția

Un bărbat infectat cu Covid-19 şi-a vărsat nervii în spital, în așteptarea ambulanței

Redacția

Un bărbat de 89 de ani s-a vindecat de coronavirus

Redacția
Încarcă...