RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cât și ce câștigă românii prin o aderare parțială la Schengen ANALIZĂ

Soluția aderării la spațiul Schengen cu transportul aerian este prezentată ca o oportunitate de decidenții politici, care subliniază beneficiile pe care le-ar aduce, însă specialiștii spun că marea miză e, de fapt, tot o intrare pe toate palierele.

FOTO Shutterstock

FOTO Shutterstock

Aderarea României și a Bulgariei la spațiul Schengen, însă doar cu frontierele aeriene, într-o primă etapă, așa cum a precizat Guvernul de la Viena, ar elimina controalele de la graniță pentru cetățenii care aleg să călătorească cu avionul în celelalte state membre. Prin urmare, nu ar mai fi nevoiți să stea la cozi, atât pe aeroportul din țară, cât și pe aeroporturile celorlalte state.

  

Eurodeputatul Victor Negrescu a explicat că soluția oferă șansa ca românii „să călătorească pe cale aeriană fără controale suplimentare. Deci, românii din diaspora se pot întoarce acasă pentru Sărbătorile Pascale fără să mai întâmpine dificultățile pe care le întâmpinau odinioară. De asemenea, și noi putem călători în alte zone din spațiul Schengen mult mai ușor“.

„Totodată, există și un transport pe cale aeriană care este efectuat, mai ales transportul de urgență sau transporturile care au legătură cu elemente de logistică, aspecte legate de sănătate sau de o componentă civilă de apărare.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ipocrizie la Viena. Bruxelles-ul arată Austriei că nu respectă legislația UE în cazul migranților

Redacția

VIDEO: Fost senator amendat de poliţie pentru că şi-a scos soţia la o cină romantică la malul mării

Redacția

Cine sunt Vlad Bontea și Pavel Popescu, susținuți de PSD și PNL la arbitrul pieței telecom. Bontea a fost șef PSD Strehaia, vine din industria de pază și protecție, rudă cu fostul șef SPP Dumitru Iliescu / Popescu e deputat PNL

Redacția
Încarcă...