RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Casa Municipala de Cultură Sadoveanu propune un program divers pentru pășcăneni în această lună

Prima lună a anului este imortalizată de trei evenimente culturale la Casa de Cultură “Mihail Sadoveanu” Pașcani. 

La jumătatea acestei luni, respectiv pe data de 15 ianuarie, Catedra de limba și literatura română de la Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea” Pașcani au pregătit o manifestare care include recitări, spectacole și concursuri din poezia eminesciană precum și o expoziție de desene. Pășcănenii sunt invitați la ora 11.30 să asiste la această manifestare dedicată marelui poet român în sala Arcadia de la instituția noastră culturală.

În luna ianuarie, Casa de Cultură Mihail Sadoveanu Pașcani, a pregătit două evenimente care corespund celor două date mai importante pentru această lună, respectiv 15 ianuarie, ziua nașterii marelui poet român Mihai Eminescu și 24 ianuarie, Ziua Unirii”, ne-a declarat Dana Calistru, director la Casa Municipală de Cultură Pașcani.

  

De asemenea, pe 24 ianuarie, când celebrăm Mica Unire, mai multe instituții de învățământ din Pașcani au pregătit un program folcloric. Manifestarea  își propune să adune un număr cât mai mare de participanți.

“Pentru 24 ianuarie, ne-am gândit pentru pășcăneni să le oferim un spectacol folcloric realizat în colaborare cu școlile din municipiul Pașcani. Această manifestare va avea loc sâmbătă, pe 24 ianuarie până în ora amiezii“, a adăugat directorul instituției. 

La finalul lunii, la instituția culturală vor putea fi vizionate două piese de teatru puse în scenă de o serie de actori din Galați. Este vorba despre Teatrul Fantezia care va oferi pășcănenilor piesa “Pinocchio” și “Jupân Arvinte”. Prețul unui bilet la oricare din aceste două momente artistice costă 10 lei și sunt puse la vânzare de către teatrul gălățean, însă  se pot găși și în ziua evenimentului.

“Pe data de 27 ianuarie, sala de spectacole a Casei Municipale va găzdui două piese  ale Teatrului Fantezia din Galați”, a concis Dana Calistru, directorul instituției culturale din Pașcani.

 Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Oficial: Daniela Calistru a câștigat concursul pentru funcția de director al Casei Municipale de Cultură Pașcani

Marius Parteni

Premieră teatrală mâine în Pașcani

Teona Gherasim

Rugăciuni făcătoare de minuni în Postul Paştelui 2021

Redacția
Încarcă...