RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Rugăciunea pentru Ajunul Crăciunului pe care să o rostești pentru binecuvântare

Credincioși din toată lumea se află în postul Crăciunului până pe 24 decembrie. La final postului, li se recomandă tuturor credincioșilor să rostească rugăciunea pentru Ajunul Crăciunului.

Postul Crăciunului durează 40 de zile, iar în acest timp, credincioșii se pregătesc spiritual și trupește de sărbătoarea venirii pe lume a lui Iisus Hristos. Această perioadă se potrivește cu postul lui Moise de pe Muntele Sinai, când a aşteptat ca Dumnezeu să scrie pe lespezile de piatră Legea Decalogului, adică cele 10 porunci.

Rugăciunea pentru Ajunul Crăciunului

„Preaputernice şi slăvite Doamne, Iisuse Hristoase! Tu, Care ai venit în lume să tămăduieşti neputinţele oamenilor, care nu ai venit să chemi la pocăinţă pe cei drepţi, ci pe cei păcătoşi, şi ai primit moarte pe cruce pentru mântuirea noastră! Din adâncul inimii Te rog să primeşti smerita mea nevoinţă şi această mică rugăciune pentru cel încercat de boală! Mântuieşte-l, Doamne, precum ştii, ca un bun şi iubitor de oameni, şi rânduieşte Tu toate spre folosul său.Că noi neputincioşi suntem şi nu îl putem ajuta dacă nu ne vei lumina cu harul Tău.
De e voia Ta, îl poţi pedepsi precum se cade pentru păcatele sale, tămăduindu-l cu ierburile amare ale durerii, ca un doctor priceput, precum vei vrea. Dar căzând înaintea Ta Te rog, îndură-Te de robul Tău, potoleşte-i fierbinţeala, alină-i suferinţa, ridică-l din patul durerii.

  

Să îi fie această încercare prin care trece spre îndreptarea vieţii, spre început bun mântuirii şi spre iertarea păcatelor. Şi dacă îi e de folos să ducă mai departe crucea bolii, fie, Doamne, după voia Ta, nu după voia noastră.

Dăruieşte-i lui răbdare şi linişte, alungând de la el toată frica şi toată deznădejdea, ca să nu fie îngenuncheat de durere şi să cârtească sau să cadă în patima mâniei. Ajută-l, Iubitorule de oameni, ca văzând el mila Ta să cadă la picioarele Tale cu lacrimi de pocăinţă şi de mulţumire, ca să se învrednicească să audă glasul Tău cel sfânt: „Iertate îţi sunt păcatele!” Amin.

Ce obiceiuri religioase sunt în Ajunul Crăciunului
Primul obicei al sărbătorii este Ignatul, pe 20 decembrie. Din această zi și până la Crăciun, începe umblatul cu capra, turca sau brezaia, o mască cu cap de animal, cu scopul de a aduce rodnicie recoltelor și bunăstare animalelor din ogradă.
Alte obiceiuri de Crăciun:

1. Nu se bea rachiu, considerându-se băutura Diavolului
2. Nu se dă de împrumut și se ia înapoi ce s-a împrumutat
3. Nu se aruncă gunoiul
4. Se spune că nu e bine să te bați, nici măcar în glumă că te umpli de bube în timpul anului
5. Copii pornesc cu colindul: ”Bună dimineața la Moș Ajun, ne dați ori nu ne dați”
6. În unele zone, copiilor li se dă să mănânce bostan, ca să fie grași tot anul

7. În noaptea dinspre Crăciun se spune că apa se preface în vin și animalele vorbesc
8. La masa de Crăciun este bine să ascultăm colinde, care aduc armonie în relațiile dintre oameni și belșug în case și pe ogoare
9. Se consideră că e bine să mâncăm pește la micul dejun, pentru a fi sprinteni în perioada ce urmează
10. Creștinii ortodoxi merg înainte la biserică, la Liturghie. Cei ce s-au spovedit se împărtășesc și abia apoi se așază la masa cu familia.

bzi

Related posts

Casa de Cultură îl comemorează pe academicianul Constantin Ciopraga

Răzvan Grecu

Zilele “Mihail Sadoveanu” 2016. Vezi activitățile

Teona Gherasim

LASATA SECULUI 2016: Ce NU AI VOIE să faci cu o zi înainte de POSTUL CRĂCIUNULUI

Redacția
Încarcă...