RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Pașcani : Liste suplimentare pentru ajutoarele de la UE

La Primăria Municipiului Pașcani au fost întocmite liste suplimentare pentru ajutoarele de la Uniunea Europeană. 240 de persoane care au fost prinse pe aceste liste, sunt așteptate sa se prezinte la sediul administrației locale.

 Sunt trei categorii: șomerii care beneficiază în condițiile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare, de indemnizație de șomaj în cuantum lunar stabilit conform prevederilor legale până la 400 lei, inclusiv, și șomerii înregistrați la agențiile pentru ocuparea forței de muncă care nu beneficiază de îndemnizație de șomaj în condițiile Legii nr. 76/2002, cu modificările și completările ulterioare.

Pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi, obținute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, se află sub 400 lei/lună. Persoanele cu handicap grav și accentuat, neinstituționalizate, adulți și copii;

  

 Distribuirea ajutoarelor pe bază de liste suplimentare se face după acoperirea cererilor beneficiarilor de cupoane și pe baza prezentării unui document care atestă încadrarea în grupul țintă.

 Prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), au fost împărțite 60% din totalul de produse alimentare .

Compartimentul de Asistență Sociala din cadrul Primăriei Municipiului Pașcani, solicită cetățenilor care nu s-au prezentat să își ridice aceste produse, că o pot face în continuare la Sala de Sport din incinta Bazei Sportive a Clubului Sportiv Municipal. Totalul beneficiarilor acestei campanii sunt 3.624 de persoane.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Șocant: S-a prezentat cu o bombă la poarta subunității de Pompieri Pașcani

Marius Parteni

Sfaturi pentru cumpărături sănătoase

Redacția

Proiectul de modernizare a Pieței Vale a fost aprobat! Constructorul propune două termene de finalizare: unul de 9 luni, altul mai lung

Răzvan Grecu
Încarcă...