RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Carlsberg cumpără producătorul de băuturi răcoritoare Britvic (Marea Britanie) / O tranzacţie de 4 miliarde de dolari

Producătorul de băuturi răcoritoare Britvic a acceptat o ofertă de preluare îmbunătăţită, de 3,28 miliarde de lire sterline (4,2 miliarde de dolari), din partea producătorului danez de bere Carlsberg, au declarat luni companiile, citate de CNBC, transmite News.ro.

Acordul convenit oferă 1.290 pence pe acţiune pentru Britvic, cu un mic dividend care le oferă acţionarilor 1.315 pence pe acţiune.

Britvic a refuzat în iunie o ofertă de preluare în numerar, îmbunătăţită, de la Carlsberg, de 1.250 de pence pentru o acţiune a producătorului britanic de băuturi răcoritoare. A spus la acea vreme că propunerea ”subevaluează în mod semnificativ Britvic şi perspectivele sale actuale şi viitoare”.

Preţul de ofertă anterior al Carlsberg, din 6 iunie, de 1.200 de pence per acţiune Britvic, a fost de asemenea refuzat.

  

Ian Durant, preşedintele neexecutiv al Britvic, a declarat că acordul propus ”creează un grup internaţional extins care este bine plasat pentru a capta oportunităţile de creştere în mai multe sectoare ale băuturilor”.

El a verificat, de asemenea, acordul Carlsberg cu PepsiCo care, a spus el, oferă ”grupului combinat o platformă puternică pentru succesul continuu”.

CEO-ul Carlsberg, Jacob Aarup-Andersen, a declarat în aceeaşi declaraţie că acordul combină ”portofoliul de băuturi răcoritoare de înaltă calitate al Britvic cu

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

VIDEO Marius Șumudică, eșec în duelul contra lui Olimpiu Moruțan

Redacția

Rusia salută planurile pentru organizarea de discuții cu Ucraina în Turcia

Redacția

Noua conducere a PNL: fără niciun opozant al lui Cîţu şi număr redus de femei. Ce sfat al unui fost greu al PDL a ignorat premierul

Redacția
Încarcă...