RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Care sunt soluțiile corecte pentru reforma ANAF. România este în Uniunea Europeană o campioană a nedreptăților în relația stat-cetățean. Inclusiv în zona de finanțe.

Oricine a rămas cu o datorie la stat știe cât de repede îi sunt blocate conturile, indiferent cât de mică ar fi suma, dar cât de greu se mișcă același stat atunci când trebuie să ridice o poprire. Dacă ai de dat bani la stat, orice zi de întârziere înseamnă bani de dat în plus – penalități. Dar, când statul are datorii la tine, nicio zi de întârziere nu presupune și sume în plus de la stat.
Și mai constatăm cu toții o nedreptate. ANAF pare să se miște cu două viteze: rapid, când este vorba despre un simplu cetățean, cu datorii mici, și lent spre deloc, dacă datornicul este un personaj cu notorietate și cu datorie mare. Avem, spre exemplu, cazul lui Robert Negoiță, care datorează ANAF, potrivit chiar declarației sale de avere, peste 268 de milioane de lei, adică aproximativ 54 de milioane de euro, adică aproape suma din care s-a construit un spital de la zero, din donații.
ANAF se mișcă și mai lent atunci când trebuie să recupereze prejudicii din diverse dosare. Avem un exemplu de notorietate. Dan Voiculescu a fost condamnat în 2014 în dosarul ICA la 10 ani de închisoare, pentru un prejudiciu de 60 de milioane de euro adus statului.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Doi austrieci daţi dispăruţi în inundaţiile din Grecia, confirmaţi decedați în urma testelor ADN

Redacția

Fernando Alonso, penalizat – Schimbările produse în ierarhiile din Formula 1

Redacția

Parlamentul Suediei a votat pentru susținerea aderării României la Schengen. Reacția MAE

Redacția
Încarcă...