RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

A trăi fără un acoperiș deasupra capului este o condamnare la suferință. Continuă Campania “Dăruiește din suflet” pentru bărbatul care locuiește într-o colibă pe malul pârâului de la Boșteni: un container tip locuință costă doar 3000 de euro!

În urmă cu două săptămâni făceam cunoscută trista poveste de viață a lui Vasilică Lupu, bărbatul care locuiește în pământ, într-o colibă acoperită cu nailon. Încă de atunci am cerut ajutorul municipalității și am făcut apel și la pășcănenii interesați să ajute.  

Astăzi, o echipă Actualitatea TV a vizitat pentru a treia oară bărbatul pentru a afla cum a fost ajutat între timp, cine i-a sărit în ajutor și de ce are nevoie. Din păcate acesta nu se afla în “căsuța” lui, ci era la muncă în sat. L-am găsit la moară, împreună cu alți doi bărbați și cu bătrânica la care lucrează în această perioadă. Indescriptibilă este privirea lui Vasilică la vederea echipei noastre. Pe fața lui se citea speranța, iar primul lucru pe care ne-a întrebat, cu mult înainte să vedem starea lui a fost:”Ați venit să mă ajutați?” 

  

S-a îndepărtat ușor de restul oamenilor, pentru a nu îi băgă fără voie în această poveste pe ei și printre lacrimi a cerut din nou ajutorul nostru.

Deocamdată nu m-a ajutat nimeni, dar a contat foarte mult că mai venea câte cineva din sat și îmi aducea ceva cald de mâncare. E destul de frig seara, eu aproape îngheț, genunchii în jos nu îi mai simt, iar degetele de la mâini îmi sunt digerate, fiindcă de 4 ani stau în frig pe timpul iernii. Ziua ies prin sat și mai lucrez, nu-mi place să stau degeaba, vreau să-mi câștig pâinea singur. Vă rog pe toți să mă ajutați cu cât puteți, eu nu pot decât să mă rog pentru sănătatea voastră, dar vă rog nu mă lăsați să mor înghețat, ne-a spus cu o voce tremurată de frig Vasilică Lupu.

Femeia la care lucrează acum bărbatul se declară legată la mâini pentru că nu îl poate ajuta mai mult, nu îi poate da un loc de dormit la ea acasă, neavând această posibilitate. Pe de altă parte bătrâna se declară mulțumită de munca lui și are încredere că nu pune mâna pe un bun ce nu-i aparține, cum declara familia lui în trecut.

Tare l-aș ajuta mai mult, dar nu pot. Soțul meu este paralizat la pat și eu am o pensie foarte mică. Îi dau mâncare caldă, îi mai dau și un bănuț dacă am. El este un băiat foarte muncitor și am încredere că nu pune mâna. La mine lucrează de atâta timp și nu s-a atins de nimic. Trebuie ajutat într-o oarecare măsură că și el este om și este un om cuminte, bun. Băieții din sat îl ajută, l-au ajutat și să-și facă coliba aia de pe deal și tare e păcat că nu îl ajută familia. Frații lui, după ce ați fost și ați filmat au venit să îl ia la bătaie la mine în curte, ne-a declarat femeia la care Vasilică Lupu lucrează acum.

Reamintim pe scurt povestea tragică a vieții lui. În clasa a V-a era dat afară pe drumuri de către părinți, deși nu era un copil problemă. Vasilică Lupu se întreabă și în acest moment de ce nu a putut să crească lângă ceilalți 5 frați, el fiind singurul nevoit să-și câștige hrana încă din adolescență.  

El locuiește în Boșteni, sau locuia mai bine spus, asta deoarece de 4 ani de zile s-a refugiat pe malul stâng al pârâului din suburbie unde locuiește ca un om al străzii. În urmă cu un an de zile era bătut și prădat de actele de identitate, însă cu ultima vlagă a mâinilor înghețate scoate în fața unei echipe Actualitatea Tv un carnețel în care ține Acatistul Maicii Domnului spunând clar și răspicat: “Acesta este buletinul meu!”

Conform legii, Primăria Municipiului Pașcani are posibilitatea de a achiziționa imobile a căror destinație sa fie locuințe sociale, dar, din păcate în acest moment există un singur bloc de locuințe sociale care este ocupat la capacitate maximă. În acest caz, singura soluție ar fi achiziționarea de pe piața liberă a unui imobil de locuit și atribuit în urma unei anchete sociale. Pe strada Morilor sunt locuri de casă, parcele mai exact, unde ar putea fi amplasată o rulotă sau un container de locuit. Un astfel de container nu depășește suma de 3.000 de euro.

Toți cei care îl pot ajuta sunt rugați să apeleze numărul de telefon 0730. 333. 534 sau să trimită un e-mail la redactia@newspascani.com.

Începând de astăzi Actualitatea Tv demarează campania ” Dăruiește din suflet “, pentru a-l ajuta pe Vasilică Lupu în crunta soartă de care are parte de atâția ani.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Apel umanitar pentru repatrierea unui bărbat din Sirețel, care a murit în Austria!

Oana Cordoneanu

Metoda inedită găsită de un preot din Cluj pentru a asigura distanța între credincioși: ”Veți fi poftiți la o floricică la alegere”

Redacția

A fost lansat 119, număr unic de telefon la nivel național pentru cazurile de abuz împotriva copiilor

Redacția
Încarcă...