RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Camerele de supraveghere ce vor fi montate în zona vale privite ca „un polițist” de care comunitatea are nevoie în lupta cu infractorii

Astăzi la sediul Primăriei Pașcani a avut loc o conferință de presă prin care a fost lansat oficial unul din cele patru proiecte care alcătuiesc Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a zonei vale. Este vorba despre proiectul de Creștere a Siguranței și Prevenirea Criminalității în zona de Acțiune a Municipiului Pașcani, prin Achiziționarea de Echipamente Specifice și Amenajarea unui Centru de Supraveghere.

Acest centru va fi amenajat în sediul Poliției Municipale, iar zonele supravegheate vor fi monitorizate de către polițiști locali. Valoarea acestui proiect este de aproximativ 700 mii lei, contribuția de la bugetul local fiind doar de 24.000 lei.

 La evenimentul organizat de reprezentanții firmei care se ocupa de publicitatea proiectului, au participat primarul Dumitru Pantazi, administratorul public Gică Zanet, membri ai echipei de implementare, șefii Poliției Municipale și Locale, directori ai instituțiilor de învățământ și consilieri locali.

  

Prin acest proiect vor fi amplasate camere de supraveghere în mai multe zone ale municipiului. Este vorba despre intersecția de la Gară, în fața unităților de învățământ Colegiul Tehnic CF Unirea, Liceul Miron Costin, Liceul Tehnologic Mihai Busuioc, Esplanada vale și scările mici precum și Parcul Municipal.

Comisarul șef Mihai Năcuță, șeful Poliției Municipale, a expus în fața celor prezenți faptul că zonele unde vor fi montate camerele au fost indicate chiar de polițiști, inițiatorilor de proiect. Vasile Avasiloaei, șeful Poliției Locale a recomandat primarului Pantazi să facă demersuri pentru a amplasa astfel de camere în tot municipiul, pentru că acestea ar contribui la limitarea infracțiunilor stradale și ar ajuta echipele de intervenție să acționeze mai rapid.

 Proiectul inaugurat astăzi are termen final data de 22 octombrie 2012. La acea dată va avea loc o nouă conferință de presă în care se va vorbi despre caracteristicile tehnice ale camerelor montate și costurile finale ale execuției. Cei prezenți în sală, în frunte cu reprezentanții Executivul Local au recunoscut că se impunea amplasarea acestor camere și că din discuțiile cu cetățenii ele sunt extrem de importante.Prezent în sală consilierul PNL, Marius Pintilie, a solicitat informații despre sistemul de funcționare a acestor camere de supraveghere, dar nimeni nu a putut furniza un răspuns clar pe motiv că în sală nu se află reprezentanții firmei care vor achiziționa camerele.  După lansarea proiectului de astăzi, cert este un singur lucru: Camerele de supraveghere „un polițist” de care comunitatea are nevoie în lupta cu infractorii.

{flv}diverse/pidu camere supraveghere{/flv}

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Verificare în teren a modului de amplasare a stațiilor de călători, de pe raza municipiului Pașcani

Marius Parteni

Primarul promite că proiectul privind monitorizarea maşinilor prin GPS va fi dezbătut în şedinţa următoare de Consiliul Local

Răzvan Grecu

La Pașcani va lua ființă Uniunea Asociațiilor de Proprietari

Marius Parteni
Încarcă...