NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Comerțul din piața vale în reorganizare. Executivul vorbește de contracte expirate, suprafețe ocupate abuziv și măsuri de bun simț ce trebuie puse în practică

Prezent în emisiunea Obiectiv de Paşcani difuzată luni seară de postul local Actualitatea TV, viceprimarul municipiului, Vasile Axinte, a declarat că executivul local îşi propune să reorganizeze comerțul din piaţa vale a municipiului. El a explicat că a găsit în Primărie un proiect din 2003 care ar rezolva toate problemele actuale din piaţa vale dacă ar fi pus în aplicare.

Reprezentatul Primăriei a declarat că în cele două piețe sunt foarte multe probleme de rezolvat în perioada următoare. În piața vale ar exista construcții abandonate, societăți care nu mai dețin puncte de lucru a căror contracte nu au fost anulate, iar unii agenți economici ocupă abuziv o parte din platoul pieții. „Reorganizarea această nu a plecat de acuma. Am găsit la Primărie un proiect din 2003 foarte frumos care se poate pune în practică şi acum. Eu am propus să reorganizăm piaţa din vale în sensul că micii producători trebuiesc mutaţi pe platoul pieţii aşa cum prevede şi respectivul proiect”, a subliniat viceprimarul Axinte.

Odată începute aceste măsuri de reorganizare, producătorii agricoli ar urma să fie mutați pe platoul ocupat acum de construcții, iar acolo unde sunt chioșcuri abandonate acestea vor fi ridicate de angajații de la Gospodăria Comunală. „Acum sunt acolo nişte construcţii din aluminiu care nu au niciun fel de autorizaţie. Ca să putem rezolva această problemă este o soluţie foarte uşor de pus în practică, cu un pic de înţelegere de la cei ce au construcţii acolo. Este zona dintre parcare şi curtea bisericii şi putem deplasa piața către stadionul de rugby ca să facem loc celor care ocupă acum platoul pieţei”, a mai spus viceprimarul.

Advertisements
  

Inclusiv hala ar trebui să intre în reparații capitale. Axinte a mai explicat că la ora actuală acolo există un pericol iminent de incendii, dar și foarte multe cheltuieli cu utilitățile de care administrația piețelor trebuie să scape. „Şi hala va putea fi reamenajată, avem deja o ofertă în acest sens. Nu are niciun sistem de alarmare pentru incendiu. Acolo este un pericol foarte mare pentru incendiu”, a mai concluzionat Vasile Axinte.  

Advertisements

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Întâlnire pe subiectul tronsonului drumului expres A7, ce va tranzita zonele Pașcani, Tătăruși, Valea Seacă și Lespezi!

Marius Parteni

Surse: PSD a boicotat ședința de astăzi, întrucât nu avea voturi să blocheze proiectul PNL

Marius Parteni

Gara Pașcani fără pază! Minime măsuri de protecție în a doua stație CF ca mărime din județ

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site