RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Cadou refuzat în prag de ”Ziua Copilului”! Pantazi nu mai cumpără tablete pentru copii. Programul guvernamental este mai sigur!

Administrația locală din Pașcani continuă să facă promisiuni, dar nu le respectă! Este și cazul subiectului cu privire la achiziția unor tablete și device-uri cu acces la internet pe care Dumitru Pantazi le promitea elevilor din unitățile de învățământ.

La mai puțin de o lună de zile de când anunța că achiziționează tablete, arătându-și grija pentru copiii defavorizați, astăzi edilul local informează că lasă totul în baza Guvernului PNL.

“La începutul lunii mai a.c. conducerea Municipalității a făcut primii pași pentru a veni în sprijinul elevilor care nu au acces la dospozitive și internet, solicitând conducerilor unităților de învățământ să transmită lista elevilor care nu dețin device-uri pentru continuarea procesului de învățare în mediul on-line sau care nu au acces la internet în vederea bugetării pentru achiziționare de tablete. Imediat, pe data de 7 mai a.c. Guvernul a anunțat că vor achiziționa astfel de dispozitive pentru elevii care nu au acces la cursurile online din cauza faptului că nu dețin calculatoare sau tablet. Listele centralizate la nivelul Municipiului Pașcani au fost trimise la București pentru acest proiect”, se arată în comunicatul Primăriei Pașcani.

Din informațiile reporterilor Actualitatea Tv, un asemenea document nu este trimis către Guvernul României, dar în această perioadă mai multe societăți care și-au manifestat interesul de a oferi pachete constând în tablete și abonament au fost refuzate de reprezentanții instituției.

Advertisements
  

Pe data de 5 mai 2020 primarul Dumitru Pantazi se lăuda că face primii pași pentru a veni în sprijinul elevilor care nu au acces la dispozitive de tip tabletă și internet.

Advertisements

“Vreau ca fiecare elev să poată desfășura activități din planurile de învățământ pentru a participa la cursuri online. Dat fiind situația actuală, am solicitat celor 8 școli, licee și colegii din Municipiul să trasmită la Primăria Pașcani, până la data de 7 mai a.c., situația elevilor înscriși în Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR) din fiecare instituție de învățământ. Doresc să promovez în situație de urgență un proiect de hotărâre pentru a fi achiziționare astfel de device-uri cu acces la internet pentru elevii Municipiului. Îmi doresc ca în cel mai scurt timp, situația să fie rezolvată. Totodată urmează să fie achiziționate și termometre mobile pentru fiecare unitate de învățămnt din Municipiu, prin Cabinetele de Medicină Școlară”, susține într-un comunicat de presă primarul Dumitru Pantazi.

Cel mai probabil, elevii din unitățile de învățământ vor beneficia de acest proiect guvernamental la începutul anului școlar 2020-2021.

Related posts

NU UITAȚI: Cel mai mare LANȚ UMAN care s-a creat vreodata în Iași, sâmbăta aceasta

Redacția

Liftul întârzie finalizarea investiției la Bibliotecă! Noul sediu va fi inaugurat în februarie, susțin reprezentanții Primăriei

Ema Roman

Stațiile de autobuz de pe rutele RAGCL intră în modernizare

Irina Gherasim
Încarcă...