NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Bodnar de la PLUS: „Cu cât primarul se implică mai puțin, cu atât investiția este mai bună!”

Arhitectul Florin Bodnar, membru al PLUS Pașcani, consideră că proiectele finanțate din bani europeni se mișcă foarte greu în municipiu, față de alte localități. Acesta a dat exemplu proiectul de extindere al ambulatoriului de la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani, unde deși a trecut de faza de eligibilitate, autoritățile nu au reușit să facă proiectul tehnic de execuția a lucrărilor.

Bodnar consideră că pentru ca o investiție să fie realizată cât mai corect, primarul trebuie să se implice cât mai puțin.

„Primarul nu participă la întocmirea proiectelor, doar suntem oameni serioși. Cu cât el se implică mai puțin, cu atât investiția este mai bună.  La noi se așteaptă foarte mult de la o etapă la alta. De exemplu, la extinderea ambulatoriului de specialitate,  proiectul a fost declarat eligibil. De ce nu s-a trecut mai departe la proiectare?  Alții când s-au văzut pe acea listă aprobată, s-au apucat să facă proiectul și când au semnat contractul de finanțare au trecut direct la licitația pentru execuție. La noi nu s-a făcut nimic. S-a aprobat la începutul anului un buget și nu s-a mai făcut nimic”, a  declarat arhitectul Florin Bodnar, membru PLUS Pașcani.

Reamintim că la Școala „Iordache Cantacuzino” prețul lucrărilor s-a dublat, după ce proiectul tehnic a fost realizat, municipalitatea urmând să achite din bugetul local aproximativ 2.000.000 de lei.

loading...
Advertisements

Related posts

Noul primar din Ialoveni a venit la Pașcani să dezmorțească relațiile de colaborare dintre cele două localități

Marius Parteni

Se strâng semnături pentru redeschiderea căii ferate Pașcani-Târgu Neamț

Ema Roman

Ce se mai întâmplă cu maidanezii din oraș? Primăria explică de ce sunt atât de mulți pe străzi

Ema Roman
Încarcă...