NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Gică Zanet, „sforarul” banului public, declarații mincinoase pe marginea proiectului privind împrejmuirea terenului de rugby

Conducerea Colegiului Tehnic CF ”Unirea” Pașcani a fost acuzată pe nedrept că întârzie demararea licitației privind realizarea gardului ce împrejmuiește terenul de rugby din vecinătatea pieței din vale. Acesta acuzații vin din partea administratorului public Gică Zanet, cel care girează direct sau indirect toate alocările din bugetul public.

Împrejmuirea terenului a fost un proiect care a primit vot favorabil la întocmirea listei de investiții. La finalul ședinței din data de 21 mai 2020, consilierul Sorin Olariu (PMP) a întrebat care este stadiul acestei investiții.

„Iarăși aș vrea să întreb despre gardul terenului de rugby”, a fost intervenția alesului local.

Gică Zanet, administratorul public al municipiului a ținut să intervină pe subiect. Din dorința de a arăta că administrația locală își face treaba, Zanet a lansat un atac subtil la adresa conducerii Colegiului Tehnic CF ”Unirea” .

„Avem studiu de fezabilitate, investiția este pe lista de investiții. Sunt prinși banii, dar doamna directoare întârzie foarte mult licitația. Deci am anunțat-o de o lună și ceva ca să poată să dea drumul la licitație”, a mințit Gică Zanet.

În realitate, administrația locală nu virat nici un leu din banii prevăzuți pentru acest obiectiv de investiții, ceea ce a pus în imposibilitate conducerea Colegiului Tehnic CF ”Unirea” de a demara invesția.

O dovadă în acest sens stă și răspunsul oferit pe acest subiect de reprezentanții Primăriei atunci când au fost întrebați ce sume de bani au virat în conturile instituției. Ei susțin că reprezentanții Colegiului CF ”Unirea” trebuie să facă rectificare de buget pentru a primi banii pentru investiția „Împrejmuire gard teren rugby Colegiul Unirea”. Nici o legătură cu declarațiile din ședința Consiliului Local, în care conducerea unității de învățământ era acuzată că a întârziat demararea licitației.

Plătit cu peste 12.000 de lei lunar, administratorul public Gică Zanet se dovedește a fi o persoană pusă pe dezinformarea opiniei publice, atunci când intervine pentru a lua apărarea administrației conduse de Dumitru Pantazi.

La întrebarea câți bani a virat Primăria Municipiului Pașcani în conturile Colegiului Tehnic CF ”Unirea” pentru demararea lucrărilor de împrejmuire a terenului de rugby, reprezentanții Primăriei au răspuns:” Colegiul CF Unirea din Pașcani trebuie să facă rectificarea de buget pentru a primi banii privind investiția “Împrejmuire gard teren rugby Colegiul Unirea”. După cum se știe, în Nota de fundamentare – Program de investitii 2020  privind detalierea cheltuielilor cuprinse în programul de investitii cu finanatre de la bugetul local si alte surse de finantare, Capitolul C – achizitiI de bunuri si alte cheltuieli de investitii, in conformitate cu prevederile Legii 273/2006 privind finantele publice locale, cu modificarile si completările ulterioare, la capitolul bugetar 65 02 71 Invatamant – este trecuta suma de 220.000 lei”.

loading...
Advertisements

Related posts

Pintilie: „După alegeri, ApaVital începe sistarea apei la blocuri”! Pantazi confirmă: „Și dumneavoastră ce garanție dați că dacă ajungeți primar nu se va opri apa”?

Răzvan Grecu

Reacția administratorului Lorimer S.R.L. la acuzele formulate de consilierul Sorin Olariu (Comunicat)

Redacția

Pintilie a solicitat primarului să diminueze taxa de salubritate și impozitul pe proprietate pentru firmele închise din cauza stării de urgență

Răzvan Grecu
Încarcă...