RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

BUSUIOCUL combate stările de TRISTEȚE, PLICTISEALĂ, DEPRESIE, și reduce riscul unui ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL

Această mirodenie cu un parfum absolut cuceritor face parte din aceeași familie cu menta, rozmarinul și oregano. Toate aceste plante aromatice sunt înzestrate cu proprietăți nutriționale și terapeutice remarcabile. Deși cei mai mulți îl folosim doar la gătit, ca plantă menită să îmbunătățească gustul mâncărurilor, busuiocul este un tonic imunitar și nervos excepțional.

Există în jur de 35 de soiuri diferite de busuioc. Busuiocul dulce (Ocimum basilicum) este cel mai des întâlnit la noi, cel folosit și în ritualurile bisericești (sfințirea apei). Este originar din Asia și Africa, fiind folosit în scop terapeutic în sistemele de medicină tradițională din India, precum Ayurveda și Unani. Frunzele și florile sunt utilizate ca tonic și vermifug. În medicina populară, busuiocul este folosit ca remediu pentru dureri de dinți, dureri de urechi, febră, răceală și tuse. Ceaiul de busuioc este bun pentru greață, diaree cronică, flatulență și dizenterie. Uleiul plantei este benefic în ameliorarea oboselii și a rinitelor, în reducerea spasmelor. Infuzia ajută și în articulații dureroase, gută, nefrită, cistită, hemoroizi interni, gonoree.

  

Potrivit unei recenzii realizate la Facultatea de Farmacie de la Universitatea din Lahore, Pakistan, studiile au arătat că busuiocul are activități farmacologice excepționale: – anti-depresive – stimulente cardiace – hepato-protectoare – hipoglicemiante – hipolipidemiante – imunomodulatoare – analgezice – anti-inflamatoare – anti-microbiene – antioxidante – antiulcerogenice – chemo-modulatoare – anticancerigene Busuiocul luptă cu una din cele mai populare tulburări ale momentului, și anume cu depresia. Este sedativ, anticonvulsiv, antispasmodic și hipnotic. Combate stările de tristețe și de plictiseală. Este util în convulsii, dureri de cap și cefalee. Persoanele care suferă de insomnie din cauza stresului sau de hipertensiune arterială și indigestie pe fond nervos pot consuma ceai de busuioc. Studiile au arătat că busuiocul ameliorează coordonarea motorie și memoria pe termen scurt. Rezultatele sugerează că această plantă ar putea fi folosită clinic pentru prevenirea accidentelor vasculare cerebrale.

sursa www.lataifas.ro


Related posts

Firma unei asistente medicale de la Spitalul CF Pașcani, în topul încasărilor din sănătate

Redacția

Cum să alegi un pepene roşu copt și cu gust de fiecare dată. Trucuri pe care trebuie să le știi

Redacția

Două localități din județul Iași sunt în scenariul roșu. Municipiul Iași se apropie de cel galben

Redacția
Încarcă...