RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Burduja, la Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor: Tehnologiile sunt neutre moral, depinde de noi cum le folosim

Tehnologiile sunt neutre din punct de vedere moral şi depinde de oameni cum le vor folosi, a subliniat ministrul Cercetării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, la deschiderea conferinţei globale a Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor organizată la Bucureşti, la Palatul Parlamentului.

Conferinţa globală a Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor are loc la București FOTO: INQUAM

Conferinţa globală a Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor are loc la București FOTO: INQUAM

Potrivit ministrului, “cu siguranţă, viitorul va fi mai digital, dar nu va fi implicit mai bun, deoarece tehnologiile sunt neutre din punct de vedere moral şi depinde de noi cum le vom folosi“.

  

“Este normal să ne simţim copleşiţi de ritmul inovării, dar şi binecuvântaţi că putem fi aici să discutăm, să avem dezbateri pe această temă, pentru a decide ce vom face în viitor şi cum vom răspunde la întrebările grele cu care ne confruntăm: Care este echilibrul între libertate şi securitate? Care sunt limitele inteligenţei artificiale? Cum ne asigurăm că nu lăsăm pe nimeni în urmă? Cum conectăm cele 2,7 miliarde de oameni care până în ziua de azi nu au accesat Internetul?

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

ONU denunţă “intimidările” contra opozanţulor ruşi în războiul din Ucraina

Redacția

Victor Negrescu, desemnat negociatorul-șef al bugetului UE pentru anul 2025. Care vor fi prioritățile

Redacția

Edi Iordănescu spune că sunt şanse foarte mari să devină selecţionerul României. Stoichiţă: S-au pus la punct toate treburile. Marţi, acordul final

Redacția
Încarcă...