RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Bulgaria are o dată pentru aderarea la Schengen / Ministru de externe: 1 octombrie este data care „s-ar putea eventual contura” 

“1 octombrie este data care „s-ar putea eventual contura” pentru aderarea Bulgariei la Schengen”, a declarat ministrul bulgar al afacerilor externe, Nikolai Milkov, în cadrul unei interpelări deschise în comisia parlamentară de resort, transmite publicația Standard, citată de Rador.

De la începutul anului, Suedia a preluat președinția rotativă a UE, dar prioritățile evidențiate de Stockholm nu includ extinderea zonei de călătorie fără vize.

Suedia sprijină extinderea spațiului Schengen, care a fost confirmată și după alegerile din această țară, a declarat ministrul bulgar Nikolai Milkov. El a avut o conversație cu ambasadoarea Suediei în Bulgaria. Aceasta a răspuns că doar prioritățile consensuale și incontestabile au fost aduse în prim-plan pentru președinția europeană a Suediei. „M-a asigurat că Suedia va continua să lucreze pentru extinderea Schengen, iar faptul că prioritatea nu este înregistrată oficial ca atare nu înseamnă că Suedia nu va sprijini dezvoltarea procesului de extindere a Schengen”.

Se așteaptă clarificarea exactă a situației legat de ceea ce Țările de Jos se așteaptă să vadă în viitorul raport privind Bulgaria și pregătirea Ministerului Afacerilor Externe pentru a răspunde la toate întrebările în t

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Prețul gazelor naturale a revenit în Europa la nivelul de dinaintea războiului din Ucraina

Redacția

Boris Johnson îi supără iar pe britanici: Premierul nu se va izola, deși un membru al echipei sale a fost testat pozitiv la coronavirus

Redacția

Militarii și pensionarii costă Rusia aproape 7 miliarde de dolari

Redacția
Încarcă...