NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Răzvan Grecu

Brexitul arată că cetățeanul hotărăște în democrație. Pantazi arată că autocratul este cel ce hotărăște!

Brexitul, sau, mai pe românește, ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, este în mâna cetățenilor insulari. Premierul Cameron a anunțat că pe 23 iunie va fi organizat un referendum în care britanicii să hotărască dacă mai continuă în Uniunea Europeană, sau nu.

Tot premierul britanic a anunțat că guvernul său susține „din tot sufletul” ca țara sa să rămână în U.E.

În Anglia, la 20 ianuarie 1265, a fost înființat, la inițiativa lui Simon Monfrot, conte de Leicester, primul Parlament din lume, cel care a devenit modelul parlamentelor actuale din toată lumea.

La Pașcani, în anul 2016, democrația este încă autocrată. Un singur individ hotărăște ce e bine pentru 36.000 de cetățeni. Trebuie să fim în ARSACIS și să avem apă de la ApaVital, indiferent cât de rău ne este. Ba mai mult, dacă ApaVital nu ne mai dă apă, noi tot în ARSACIS trebuie să fim pentru că autocratul Dumitru Pantazi, primar de Pașcani, așa dorește.

Nu trebuie să crâcnim, nu trebuie să manifestăm, nu trebuie să alegem noi. Suntem prea proști și nu înțelegem cât de bine ne face ApaVital și ARSACISUL: „Vor nu vor, pășcănenii vor subvenționa apa de la sate” ne lumina Mihai Doruș, unul dintre șefii ApaVital, în privința majorării prețului la apă.

În Marea Britanie, deși guvernul a ajuns la un acord cu celelalte state ale Uniunii Europene, pentru ca țara sa să nu părăsească uniunea, premierul cere cetățenilor săi să ratifice înțelegerea. Îi întreabă și pe ei, indiferent cât de proști sau de deștepți sunt, dacă validează decizia sa. Semn că premierul Cameron nu se crede Dumnezeu pe pământ, iar riscul ca țara sa să iasă din UE este acceptat, pentru că în democrație cei mulți hotărâsc, nu cei puțini.

Când îl întrebi pe primarul Dumitru Pantazi de ce nu organizează un referendum, pentru a vedea dacă cetățenii doresc să continue în ARSACIS și cu ApaVital ca operator,  așa cum o cer atât Constituția, cât și cele mai elementare reguli ale democrației, îți răspunde tot cu o întrebare: Și ce punem în loc?

Un alt primar, dacă actualul nu se descurcă să pună în operă voința majorității, aș răspunde eu!

P.S.: Pentru cei care vor susține că primarul nu a hotărât de unul singur prezența în ARSACIS, ci împreună cu aleșii locali, vă spun doar că este o naivitate să crezi că acei consilieri locali au votat de bună voie așa ceva, de vreme ce pe parcursul a 12 luni au votat de trei ori asupra acestei chestiuni, și de fiecare dată cum a dorit autocratul: intrăm, ieșim, intrăm din nou. 

loading...
Advertisements

Related posts

PNL a pierdut de fapt la Pașcani: semnal clar că vor pierde și în 2016 cu această atitudine!

Răzvan Grecu

“Comuniștii” plătiți de ApaVital, fac plângeri la CNA împotriva Actualitatea Tv!

Răzvan Grecu

Wind of change (Video)

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site