NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Becerrada, tradiția spaniolă crudă prin care tinerii își sărbătoresc majoratul

Pentru unii, e o formă de artă cu adânci rădăcini în tradiţie. Dar pentru alţii e un sport sângeros şi o formă de tortură. Luptele cu tauri au împărţit opiniile în Spania şi în fiecare vară dezbaterile se înteţesc. Departe de marile arene şi de matadorii faimoşi se ţin aşa-numitele festivaluri „becerrada”, unde viţei mici sunt ucişi de tineri toreadori.

Animalele nu prezintă o ameninţare reală, însă cu toate acestea sunt ucise de dragul spectacolului. Urmăriți un reportaj marca „Focus Europa”, un proiect Digi24 şi Deutsche Welle. Emisiunea e difuzată vinerea la ora 23:00 și în reluare sâmbăta de la ora 18:30.

Lupta cu tauri e interzisă în majoritatea ţărilor şi activiştii din Spania pentru drepturile animalelor o vor scoasă şi aici în afara legii. Ei consideră uciderea animalelor fără apărare ca fiind ceva barbar, însă există şi oameni cu vederi diferite. Unii văd asta ca parte a moştenirii culturale a ţării şi argumentează că e ceva ce ar trebui protejat. Un spectacol crud

Viţei de un an, ca cei din imaginile de mai sus, vor fi curând principala atracţie într-un spectacol sângeros. „Spectacolul” se va desfăşura pe arena din San Rafael, la 50 de kilometri nord-vest de Madrid. Însă chiar înainte ca lupta cu animalele să înceapă, atmosfera de pe străzi devine sumbră. Pentru prima dată, taurii nu vor fi omorâţi în arenă.

„Eu cred că taurii ar trebui să moară şi de data asta”, spune un bărbat. 

„Aşa, nu e distractiv. Tăuraşii au fost mereu omorâţi. Ei vor lupta, vor fi răniţi şi vor intra în joc lăncile ghimpate. Tot tacâmul!”, opiniază un alt bărbat.

Disputa s-a înteţit în iulie 2018. Activiştii pentru protecţia animalelor au filmat Becerrada – lupta cu viţei. În mod tradiţional, tinerii spanioli îşi sărbătoresc majoratul luptându-se cu un viţel care are mai puţin de doi ani.

Articol integral pe www.digi24.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Roșii gigant în gospodăria unui localnic din Miroslovești

Redacția

Bursa Locurilor de Muncă la Paşcani! Ofertă generoasă, puţini participanţi! Iată motivul!

Ema Roman

Senatul a decis: minorii cu vârsta până în 16 ani nu mai au voie să intre neînsoțiți în cluburi și baruri

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site