NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Bogdan Aurescu a condamnat ”ferm”, la New York, anunţul lui Putin privind mobilizarea parţială

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a condamnat ferm acţiunile recent anunţate de conducerea Rusiei privind mobilizarea parţială, susţinerea aşa-ziselor referendumuri din zonele separatiste ocupate ilegal şi ameninţarea cu folosirea forţei prin utilizarea armelor nucleare.

Bogdan Aurescu FOTO Mediafax

Bogdan Aurescu FOTO Mediafax

Aurescu a participat, miercuri, la reuniunea ministerială a Grupului de Prieteni ai Medierii, potrivit MAE.Reuniunea a fost găzduită de omologii din Turcia şi Finlanda şi s-a desfăşurat în marja segmentului la nivel înalt al Adunării Generale a ONU, arată un comunicat al ministerului transmis AGERPRES.

  

.În cadrul discuţiilor la nivel înalt a fost subliniată necesitatea întăririi rolului medierii, ca instrument esenţial de prevenire şi soluţionare a conflictelor, şi a fost accentuat rolul important al ONU şi al OSCE în domeniu.  

Advertisements
Advertisements

În acest context, Bogdan Aurescu a arătat impactul destabilizator al războiului din Ucraina la nivel regional şi global şi a reiterat necesitatea de a identifica măsurile potrivite pentru a pune capăt acestei agresiuni.Ministrul român a condamnat ferm acţiunile recent anunţate de conducerea Rusiei privind mobilizarea parţială,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Bărbat mort după ce a fost găsit înjunghiat în curte. Polițiștii au suspecți, dar nu au pe cine ancheta

Redacția

Prins beat şi cu numerele de înmatriculare expirate! A fost propusă arestarea preventivă a acestuia

Redacția

10 vămi deschise la granița cu Ungaria și două culoare de tranzit

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site