NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Bode, întâlnire cu omologul german: M-a asigurat că va sprijini ferm o decizie favorabilă României în 8 decembrie

Lucian Bode a discutat astăzi cu ministrul federal de interne al Germaniei. Cei doi oficiali au discutat despre aderarea României la spațiul Schengen și de intensificarea acțiunilor comune la nivel european de prevenire și combatere a migrației ilegale pe ruta balcanică.

Bode, întâlnire cu omologul din Germania, Nancy Faeser FOTO: Facebook

Bode, întâlnire cu omologul din Germania, Nancy Faeser FOTO: Facebook

„Pentru România implicarea Germaniei în susținerea aderării la spațiul Schengen contează enorm! În acest sens, am avut astăzi la Berlin o întrevedere bilaterală excelentă cu doamna Nancy Faeser, ministrul federal de interne al Germaniei. Discuțiile noastre au vizat aderarea României la spațiul Schengen, precum și intensificarea acțiunilor comune la nivel european de prevenire și combatere a migrației ilegale pe Ruta Balcanică”, a declarat ministrul Bode pe Facebook.

  

În timpul discuției, Bode a „manifestat interesul României pentru dezvoltarea unor schimburi de expertiză cu autoritățile germane în ceea ce privește gestionarea frontierelor Schengen, precum și față de posibilitatea de a beneficia de experiența autorităților germane cu privire la gestionarea provocărilor migraționiste în situații de criză, din perspectiva unui stat Schengen”.

Advertisements
Advertisements

De asemenea, ministrul i-a transmis aprecieri omoloagei sale „pentru prezența experților germani în cadrul celor două vizite voluntare de evaluare Schengen,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ciucă: Holocaustul a fost cea mai mare tragedie a umanităţii, iar amintirea victimelor creează mereu o puternică legătură cu statul Israel de azi

Redacția

CFR Călători trece la ORA DE VARĂ. Ce modificări apar în MERSUL TRENURILOR

Redacția

Ioana Mihăilă: Premierul ştia că bugetul Ministerului Sănătăţii era la fundul sacului

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site