NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Biserica nu poate folosi numele parintelui Arsenie Boca

Scandalul pe numele parintelui Arsenie Boca s-a mutat la Tribunalul Bucuresti. Episcopia Devei si Hunedoarei cere judecatorilor permisiunea de a comercializa icoanele, cruciulitele si alte obiecte de cult cu chipul parintelui si cu numele acestuia. Solicitarea a fost respinsa.

 

  

La inceputul lunii mai, Daniel Gheorghe a sesizat politia din Arad ca la un magazin de specialitate aflat in centrul municipiului se vand icoane, carti si suveniruri cu imaginea lui Arsenie Boca, produse care au fost apoi confiscate de politisti. Numai ca Daniel Gheorghe nu s-a oprit aici. Joi, 24 mai, acesta a mers din nou la Prislop pentru a continua razboiul cu vanzatorii de iconite, insa de data aceasta politistii l-au amendat, considerand ca apelul la 112 nu se califica drept o urgenta.

„Intrucat cele sesizate prin Serviciul Unic Apeluri de Urgenta 112 nu justificau urgenta deplasarii politistilor la fata locului, aspectele sesizate fiind cunoscute si aflate in instrumentare spre solutionare la unitatea de parchet competenta teritorial, tanarul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 200 de lei”, au anuntat reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Hunedoara, potrivit adevarul.ro.

Mai mult, aceasta ar fi chiar a doua amenda pe care Daniel Gheorghe a primit-o de la politistii hunedoreni. Si prima a fost aplicata de oamenii legii tot pentru un apel la 112.

„Eu am sesizat o infractiune flagranta, domnul politist nu a dorit sa faca procesul verbal la fata locului, nu a vrut sa conserve materialele de proba si nici sa le ridice, ca sa le prezinte organelor de urmarire penala, si m-a invitat din nou la sectie ca sa facem procesul verbal acolo”, a spus aradeanul.

sursa www.bzi.ro

 

Advertisements

Related posts

Creștere a numărului de cazuri de COVID. Rafila: „Nu sunt cifre neașteptate, există o activitate intensă peste tot”

Redacția

Cum și cât pot din amendă pot plăti cei care au ieșit ilegal din casă

Redacția

Se suplimentează vagoanele trenurilor în minivacanța de Paști și 1 mai

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site