NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Băutura a pus capac carierei lui Minea. Fostul şef de la Permise s-a pensionat anticipat

Unul dintre cele mai vânate posturi din Iaşi va fi scos la concurs, în urma pensionării vechiului şef care a fost depistat la volan sub influenţa alcoolului.

În scurt timp, la solicitarea Instituţiei Prefectului va fi scos la concurs postul de şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Autovehiculelor, care ani la rândul a fost ocupat de comisarul şef Tudor Minea. Potrivit declaraţiei de avere, Minea primea un salariu „frumuşel“, de aproximativ 6.000 de lei, net. Persoana care are cele mai mari şanse de a prelua „ştafeta“ de la Minea pare că va fi prietenul acestuia, Vasile Zacornea, cel desemnat în prezent să asigure interimatul funcţiei, şi care în timpul când la conducerea instituţiei se afla prietenul său, asigura conducerea în lipsa acestuia. Săptâmâna trecută, Tudor Minea s-a pensionat anticipat. „Am primit săptămâna trecută o decizie prin care Tudor Minea s-a pensionat, cu data de marţi. Va fi organizat un concurs pentru ocuparea postului, iar persoana care va câştiga concursul îşi va alege un adjunct, care îi va suplini atribuţiunile în perioada cât va fi în concediu sau indisponibil“, a precizat Romeo Olteanu, prefectul Judeţului Iaşi. Potrivit reprezentanţilor DRPCIV Bucureşti, cei care au în subordine Serviciul de Înmatriuculări şi Permise Iaşi, concursul va fi organizat la solicitarea Prefecturii. „Concursul pentru ocuparea funcţiei vacante de şef de serviciu va fi asigurată de către un lucrător desemnat de Instituţia Prefectului. Concursul pentru ocuparea funcţiei vacante de şef serviciu se va desfăşura conform prevederilor legale, la solicitarea Instituţiei Prefectului“, au precizat reprezentanţii DRPCIV Bucureşti.

„Nu a rezultat faptul că ar fi consumat băuturi alcoolice în incinta Serviciului Public“

  

Fostul şef al Serviciului, Tudor Minea, s-a pensionat în urma scandalului în care a fost prins sub influenţa alcoolului la volanului autoturismului său personal, un Volkswagen, în noaptea de 14 spre 15 februarie. Acesta a fost tras pe dreapta de un echipaj de la Poliţia Rutieră care făcea o razie în zona Splai Bahlui, lânga Staţia de Ambulanţă, pentru depistarea şoferilor care conduc băuţi. În perioada respectivă, au fost făcute mai multe supoziţii privind prinderea acestuia la volan sub influenţa alcoolului, mai ales că locul în care a fost tras pe dreapta se afla la mică distanţă de clădirea instituţiei la care era şef. Chiar a doua zi după izbucnirea scandalului, şefii de la Bucureşti au trimis doi comisari în control, pentru a interoga angajaţii instituţiei, privind activitatea lui Minea. Atunci, cei doi comisari au cerut filmările din interiorul clădirii pentru a verifica dacă comisarul şi ceilalţi au băut în interior. Potrivit unor surse din cadrul Serviciului de Înmatriculări şi Permise, cei doi comisari au vizionat înregistrări începând cu ora 19 şi până la ora 2. Cert este că ancheta a concluzionat că Minea nu ar fi băut în seara respectivă în instituţie. „În urma verificărilor efectuate de specialiştii instituţiei noastre cu privire la evenimentul în care a fost implicat comisarul Tudor Minea la data de 14 februarie, nu a rezultat faptul că ar fi consumat băuturi alcoolice în incinta Serviciului Public comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor. Cercetarea disciplinară pe care instituţia noastră a declanşat-o a fost suspendată întrucât fapta comisă de persoana în cauză şi constatată de către poliţiştii rutieri, este o faptă penală“, au precizat reprezentanţii DRPCIV Bucureşti, într-un răspuns formulat întrebărilor reporterilor Ziarul de Iaşi.

Actualul şef al instituţiei, Vasile Zacornea, s-a ales cu dosar penal pentru infracţiunea de favorizare a infractorului pentru că ar fi încercat să îl scoată pe Minea de la ananghie în noaptea când acesta a fost prins băut la volan. Mai precis, în noaptea când colonelul Tudor Minea a fost tras pe dreapta de poliţiştii de la Poliţia Rutieră şi a fost transportat la Spitalul de Neurochirurgie pentru recoltarea probelor biologice de sânge, şeful Serviciului l-a sunat pe Zacornea pentru a-l anunţa despre necaz, iar el a venit repede la spital. Zacornea a venit cu un şofer, deoarece ar fi fost şi el sub influenţa alcoolului, şi i-a înjurat pe poliţiştii de la Rutieră, după care a făcut un scandal monstru. Enervaţi, cei doi poliţişti care l-au prins pe Minea băut la volan l-au sancţionat şi pe Zacornea cu 1.000 de lei. „În acest caz a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 1.000 de lei, pentru tulburarea ordinii publice“, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt în cadrul Poliţiei. Cei doi agenţi care l-au amendat pe Vasile Zacornea au fost audiaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Parchetul Curţii de Apel Iaşi, care au deschis un dosar penal pe numele comisarului pentru infracţiunea de favorizare a infractorului. Zacornea mai are la „activ“ încă un dosar penal pentru infracţiunea de braconaj, nefinalizat, deoarece poliţiştii de la Serviciul de Arme şi Explozibili din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ). Pe 1 iunie, împreună cu un angajat al Tribunalului Iaşi şi un angajat al reprezentanţei Peugeot, au fost filmaţi cu camera cu termoviziune de către poliţiştii de frontieră circulând prin pădurile din zona localităţii Golăieşti. Poliţiştii de frontieră i-au oprit ulterior, iar pe bancheta din spate a autoturismului au găsit o armă de vânătoare, cu care poliţiştii cred că s-a tras în noaptea respectivă.
 

sursa ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

Advertisements

Related posts

A fost reținut un suspect în cazul copilului decapitat din Olt

Redacția

PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE EVAZIUNE FISCALĂ ȘI SPĂLARE DE BANI

Redacția

Percheziţii la interlopii din Iaşi! Mascaţii au intrat în mai multe locaţii în această dimineaţă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site