RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Bătrân disperat că a fost păcălit de un constructor, cu care s-a înțeles să îi placheze cu granit mormântul soției (Foto)

Un bătrân din satul Topile, comuna Valea Seacă, care s-a înțeles cu un constructor să îi  execute o serie de lucrări la mormântul unde este îngropată soția, se declară extrem de nemulțumit de lucrare. Omul încearcă de mai multe luni de zile să îl determine pe cel care i-a făcut lucrarea să o execute așa cum s-au înțeles. El a depus o plângere în acest sens la Poliția Pașcani și la Parchetul de pe lângă Judecătorie.    

 

  

Bătrânul în cauză se numește Emil Buga. Anul acesta a apelat la un constructor din Moțca pentru a placa cu granit mormântul soției, şi a-i realiza o cruce și două felinare. Pentru toată lucrarea a plătit în jur de 6100 de lei. El susține că nimic din ceea ce a discutat cu constructorul nu a fost făcut cum trebuie, imaginile fiind grăitoare. Mai mult, pentru banii plătiți nu a fost încheiat contract şi nu a primit nicio factură aşa cum i-a fost promis. „L-am adus pe Ionuț Benchea din Moțca, a fost recomandat că lucrează de bună calitate. I-am arătat mormântul lui Gheorghe Băiceanu, așa am vrut să facă. M-a mințit și i-am dat 6.100 lei, pentru a cumpăra materiale, apoi vreo zece zile am tot stat în cimitir și nu a mai venit. M-am dus mai mult de 20 de drumuri la el acasă, nu a ieșit, și nu a rezolvat în niciun fel. A spus că la final încheie un proces verbal, pentru că i-am cerut eu să facă recepția lucrărilor, însă nu a mai făcut nimic. Se tot ascunde de mine. A luat acești bani și nu a mai rezolvat nimic”, ne-a declarat Emil Buga.

Cetățeanul ne-a rugat să mergem în cimitirul din Gâștești pentru a ne arăta ce anume îl nemulțumește. “Felinarele sunt puse din cioburi mici pe care le-a acoperit cu piatra simplă. Nu era pus capacul deasupra și am văzut asta. Se ghiontea cu cel care a făcut la mormânt și râdeau de mine. I-am spus lucrarea când o face să fie în prezența mea. Eu știu, am lucrat cu materiale. Crucea asta nu i-a cumparat-o nimeni și mi-a băgat-o mie pe gât, m-a mințit. Am martor cum am dat banii. Mi-au spus mai mulți oameni din Moțca că nu sunt eu primul, mai sunt care au pățit la fel”, mai susține bătrânul. 

De partea cealaltă, persoana acuzată susține că și-a făcut treaba așa cum s-a înțeles cu bătrânul și că regretă că nu a emis factura la momentul la care a încasat banii. „Am făcut lucrarea, ne-am înțeles la bani, a făcut o modificare, a mai vrut ceva în plus acolo. Normal că prețul lucrării finale a fost altul și a fost de acord. Când am montat crucea  la sfârșitul lucrării a venit cu o rudă și un fiu care ne-au ajutat la montaj. A fost totul în regulă. Mi-a achitat atunci restul de bani pe care trebuia să îi mai iau. Acolo, când m-am dus cu marfa, nu aveam chitanțier, contractul și i-am spus să vină să îi dau actele. Nu a mai venit, eu nu m-am dus să îl caut prin Gâștești, să văd pe unde stă. Apoi, după trei luni jumate, am fost chemat la Poliție, acuzat de înșelăciune. S-a făcut anchetă la fața locului, nu a fost vorba de așa ceva. Eu m-am înețeles cu el, a fost de acord, apoi că nu i-a plăcut la un colț, ba că e prea înaltă crucea, însă trebuia să îmi spună atunci, când s-a finalizat lucrarea, se putea modifica. Acum spune să iau de acolo granitul, însă nu pot face asta. Lucrarea este în garanție. L-am rugat să se liniștească, cum a vrut el să mă dea în judecată, pot și eu face asta. M-a chemat la mediator, se ține numai de reclamații. S-a dus fără să îmi spună, numai m-a sunat de acolo. Prin telefon, i-am propus atunci, că sunt de acord să îi schimb felinarele, că au spus că sunt cam mici, fără nici un cost suplimentar. Apoi să îi dau crucea jos, să tai din ea și să o pun înapoi. Nu a vrut nici așa. A zis să mă duc să iau tot granitul de acolo, însă nu pot, este lipit”, ne-a declarat Ionuț Benchea.

Acesta mai susține că la momentul la care a discutat cu bătrânul, bordura de ciment care trebuia îmbrăcată cu granit era turnată, iar din acest motiv lucrarea nu a ieșit dreaptă. Benchea îl așteaptă pe om să îi dea factura, întrucât nu știe unde locuiește și nu îl poate căuta. “I-am spus să vină să îi dau actele. Nu pot să mă duc să îl caut, nici nu știu unde stă. Mi-a arătat un mormânt acolo în cimitir, apoi m-am dus să văd unde trebuie să fac lucrarea, care era pe jumătate făcută, bordura de ciment era turnată, însă nu era dreaptă, în unghiuri de 90 de grade. Cum poți face în acest fel o lucrare perfectă? Eu doar m-am dus și am placat ce am găsit și i-am arătat atunci ce mai trebuie făcut. A fost Poliția, m-a anchetat că l-am înșelat. Greșeala mea a fost că nu i-am facturat la început, dar a trebuit să fac asta la final, ca să văd exact tot costul lucrării. Banii i-am primit de la o rudă de a lui, el nu îi ținea acasă. Ne-am întâlnit în cimitir, venea persoana respectivă , mi-a dat avans în trei tranșe. Lucrarea a durat patru zile. Am fost chemat la Poliție, unde mi s-a spus că este cunoscut ca reclamagiu, vine des să facă acest lucru. S-a dus la Poliție și a făcut o plângere penală împotriva mea, în care m-a acuzat de înșelăciune. Am fost anchetat, am mers la fața locului. Dacă nu îi mai făceam lucrarea era o problemă, dar așa nu îi place cum au fost îmbinate două plăci. Eu știu unde este greșeala, dar nu am avut ce face. După 3 luni m-am trezit cu el la poartă și a început cu acuzele. S-a uitat pe un catalog și a ales o cruce, i-am spus că tai 10 cm din ea. Când am început lucrarea a spus că trece două nume pe cruce, era loc să tai 10 cm, dar pe parcursul lucrării a spus că mai punem încă două nume. Și atunci estetic nu a mai arătat bine, a spus că e prea înaltă. A acuzat Poliția că nu m-a trimis în judecată. Oamenii legii mi-a spus unde am greșit eu: trebuia să îi dau înainte actele, însă nu am știut”, mai declară Ionuț Benchea.

Singura dorință a bătrânului este aceea ca persoana cu care s-a înțeles să îi dea banii înapoi. El susține că o asemenea lucrare este o mare bătaie de joc. Emil Buga speră ca polițişii și procurorii să îi dea dreptate și să-l oblige pe cel care l-a păcălit să îi restituie banii.„În urma sesizării depuse, polițiștii pășcăneni efectueaza cercetări în vederea stabilirii întregii situații și luării măsurilor legale care se împun. Este deschis dosar penal pentru înșelăciune”, ne-a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt IPJ Iași. 

Related posts

Noi angajari in cadrul Jandarmeriei iesene

Redacția

Accident grav în Iași! Neatenția unui senator ieșean putea să-i coste viața pe doi oameni (FOTO)

Redacția

La un pas de tragedie în Heci! Un tânăr s-a răsturnat cu mașina (FOTO)

Irina Gherasim
Încarcă...