RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Băsescu trimis în concediu forțat până pe 12 septembrie de CCR. Listele electorale trebuiesc actualizate înainte de un verdict final!

Curtea Constituţională a solicitat Guvernului ca până la data de 31 august să transmită listele electorale permanente actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie.Unul dintre judecătorii Curţii Constituţionale, Aspazia Cojocaru, a făcut o declaraţie şocantă: “După mine, referendumul trebuia anulat, pentru că s-a bazat pe date false!”

Lovitură de teatru la CCR, care a amânat pentru 12 septembrie decizia privind referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu. Decizia a fost luată pentru că informaţiile care au ajuns la judecătorii Curţii sunt contradictorii. Preşedintele interimar Crin Antonescu rămâne în funcţie până la data pronunţării CCR.

Care este instituţia unde se află listele electorale permanente. Judecătorul Adrian Toni Neacşu explică pe Facebook cine ştie câţi votanţi suntem

  

Magistraţii Curţii Constituţionale au reluat în această dimineaţă, la ora 9.00, dezbaterile pe tema referendumului pentru demiterea preşedintelui. şedinţa a fost întreruptă ieri după mai bine de cinci ore de dezbatere fără ca judecătorii să ajungă la un rezultat.

Între timp, judecătorii Curţii au cerut informaţii noi de la Ministerul Administaţiei Internelor şi Institutul Naţional de Statistică pentru a se lămuri câţi alegători români au votat şi câţi există în totalitate.

Curtea Constituţională a anunţat că a amânat luarea unei decizii în privinţa validării referendumului pentru demiterea preşedintelui, desfăşurat în 29 iulie.

CCR a solicitat instituţiilor abilitate – MAI şi INS, date suplimentare care să clarifice situaţia numărului persoanelor cu drept de vot, înscrise pe listele electorale la data desfăşurării referendumului.

“Plenul Curţii Constituţionale, în temeiul art. 77 din legea 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a solicitat informaţii necesare soluţionării contestaţiilor de la Ministerul Administraţiei şi Internelor şi de Institutul Naţional de Statistică. Până la momentul închiderii şedinţei, Ministerul Administraţiei şi Internelor nu a răspuns solicitării Curţii”, se arată în comunicatul CCR.

Citeşte şi: “Băsescu: Nu mă îngrijorează amânarea deciziei CC, ei trebuie să aibă documente originale în dosare”

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat, referindu-se la faptul că au fost cerute informaţii de la MAI şi INS înainte de a se pronunţa cu privire la rezultatul referendumului, că judecătorii CC trebuie să aibă documente oficiale, trimise către ei de instituţii.

“În toate dosarele de contestaţii se spune că cifra luată în calcul de BEC prin numărul cetăţenilor înscrişi în listele electorale permanente este mai mare decât cea reală şi că cei de la Statistică ar avea alte cifre în urma recensământului care s-a efectuat anul trecut”, a precizat preşedintele Curţii Constituţionale, citat de Mediafax.

Zegrean a mai spus că CC trebui să aibă, în dosare, documente trimise de instituţii către Curte.

“Noi suntem judecători şi noi trebuie să avem documente trimise către noi, în dosarele noastre (…) Trebuie să avem în dosar documente trimise către noi, nu pot să cred într-o hârtie trimisă cuiva anume”, a explicat Zegrean.

El a mai precizat că a primit răspunsuri la solicitările Curţii atât de la MAI, cât şi de la INS, însă nu a dat detalii despre cifrele menţionate în aceste documente.

Oficialii Ministerului Administraţiei şi Internelor au declarat, pentru Mediafax, că instituţiei i-au fost solicitate de către Curtea Constituţională precizări privind numărul de persoane aflate pe listele electorale în 29 iulie şi că a fost deja comunicat că acesta este de 18.292.514.

“Ministerul a primit, în cursul zilei de miercuri, această solicitare din partea Curţii şi, drept răspuns, a fost comunicat numărul de 18.292.514 de persoane, respectiv cel precizat de MAI înainte de referendumul din 29 iulie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), Marius Militaru.

CCR se va întruni într-o nouă şedinţă, în cursul zilei de joi, începând cu ora 9. Nu se poate preciza dacă deliberările se vor încheia în cursul acestei zile.

Related posts

Elena Udrea, condamnată la 8 ani de închisoare în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009

Redacția

România nu va participa la negocierile Consiliului UE cu Parlamentul European pentru procurorul-şef european

Redacția

Conferință de presă PNL 29 august (VIDEO)

Redacția
Încarcă...