NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Bărbat din Valea Seacă extrădat din Italia și băgat la închisoare. Este condamnat alături de soție pentru trafic de persoane

Un bărbat în vârstă de 42 de ani din comuna Valea Seacă, condamnat de Tribunalul Iași, își va petrece următorii ani după gratii. În urma schimbului de informaţii dintre polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iaşi şi autoritățile din Italia, realizat prin intermediul Biroului Sirene, din cadrul I.G.P.R., a fost depistat și arestat pe teritoriul Italiei, acesta fiind urmărit național și internațional.

Mihai Holbură se sustrăgea executării pedepsei de 3 ani şi 6 luni închisoare, fiind condamnat de Tribunalul Iaşi, în 2018, pentru săvârșirea infracţiunii de trafic de persoane în formă continuată.

 În baza mandatului de executare a pedepsei închisorii, emis de Tribunalul Iași, acesta a fost predat din Italia și depus în Penitenciarul Rahova.

Mihai Holbură , alături de alte trei persoane, printre care și soția sa Ana Holbură, este condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de  trafic de persoane în formă continuată. 

 Judecătorii ieșeni au arestat-o în decembrie 2018 pe Ana Holbură pentru care autoritățile italiene au cerut extrădarea. În Italia, este acuzată de patru infracţiuni comise în perioada 1999 – februarie 2007, în provincia Caserta, Salerno. Cele mai grave sunt exploatarea unor fete în vederea prostituției, pedeapsa maximă prevăzută de lege în acest caz fiind de 22 ani şi 6 luni închisoare și sclavie (înrobire) agravată, cu pedeapsa maximă prevăzută de lege de 30 ani de închisoare. Magistrații au decis însă amânarea predării până la data la care Holbură va executa pedeapsa dintr-un dosar de trafic de persoane aflat pe rolul instanțelor ieșene.

 

Advertisements

Related posts

Fetița din Lespezi nu a fost victima unui viol. Iată ce le-a spus presupusa victimă polițiștilor!

Marius Parteni

Jaf în stil „bugetar“. Casiera Primăriei îşi plătea singură încă un salariu

Redacția

Tentativă de sinucidere în toaleta Spitalului Municipal

Marius Parteni
Încarcă...