NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Bani de la Guvern pentru pagubele produse de inundații în județul Iași

 

Au fost finalizate rapoartele cu pagubele înregistrate în județul Iași, în urma ploilor torențiale. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a transmis astăzi autorităților centrale două proiecte de hotărâre în vederea alocării sumelor necesare pentru refacerea locuințelor și drumurilor din județul Iași. Banii sunt solicitați din fondul de urgență al Guvernului.

  

La nivelul județului, precipitațiile din perioada 14-18 iunie au afectat 24 de case, șase anexe, nouă obiective socio-economice, șapte poduri, 11 podețe, 17 kilometri de drumuri județene și 59 kilometri de drumuri comunale. Pentru refacerea acestor obiective sunt necesare 7,4 milioane lei.

Ploile din perioada 28 iunie-4 iulie au afectat 32 de locuințe, 52 de anexe gospodărești, șase obiective socio-economice, 11 poduri, 28 podețe, 28,5 kilometri de drumuri județene, 223 kilometri de drumuri comunale, 155 metri de drum național, iar peste șase hectare de teren agricol au fost calamitate. În acest caz, suma necesară este de 24,6 milioane lei.

“Am finalizat rapoartele cu pagubele înregistrate în județul nostru și astăzi le vom transmite autorităților centrale în vederea promovării de urgență a unei hotărâri de Guvern. Pentru comunitățile afectate, obținerea acestor fonduri în cel mai scurt timp posibil este foarte importantă deoarece sunt familii a căror locuințe au fost grav avariate. În perioada următoare, va fi monitorizată partea de nord a județului, dar și râurile și acumulările piscicole care prezintă risc de inundații”, a spus Maricel Popa, președintele Consiliului Județean și vicepreședintele CJSU.

sursa Facebook Consiliul Județean Iași

Advertisements

Related posts

Acces blocat pe trei străzi, după reparațiile de pe „Moldovei”!

Marius Parteni

Mesajul unui șofer prins în blocajul din traficul aglomerat din zona centrală!

Marius Parteni

S-au răzgândit din nou: Prest Serv Apa nu se mai dizolvă, se cere falimentul prin procedura insolvenței în formă simplificată

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site