NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Prest Serv Apa intră în insolvenţă! Aleşii locali au fost notificaţi!

Noul Consiliu de Administraţie de la Prest Serv Apa a luat o decizie importantă cu privire la viitorul acestei societăţi comerciale. Hotărârea a fost adoptată după ce expertul desemnat să efectueze auditul la fostul operator de apă pentru anul 2017 a transmis rezultatele către administratorii societății.

 

Conform acestui document, PSA are pierderi de 1,6 milioane de lei, datorii de 9,6 milioane de lei, dintre care 979.000 de lei către bugetul de asigurări sociale și bugetul de stat. Fostul operator de apă are și bani de recuperat: 5.000.000 de lei. Din aceștia, 3, 1 milioane de lei sunt pierduți după ce instanțele de judecată au dat dreptate societății ApaVital.

Auditorul a mai constatat că pierderile societății depășesc jumătate din capitalul social al companiei, astfel că în conformitate cu art. 153 indice 24 din Legea 31/1990 trebuie decisă dizolvarea societății comerciale.

Din raportul de audit rezultă că prăbușirea economică a Prest Serv Apa a fost determinată de faptul că aleșii locali au decis în 2014 și 2015 să îi ia obiectul principal de activitate, fapt ce a dus-o în situația de faliment.

loading...
Advertisements

Related posts

Spitalul CF Pașcani fără manager: Candidatele au picat proba doi din concurs. Ministerul Transporturilor urmează să decidă

Marius Parteni

Raport sumbru al RAGCL Paşcani: datorii de 360 de miliarde de lei vechi! Preţul gigacaloriei se ieftineşte!

Răzvan Grecu

Ruginoasa: 8 kilometri de asfalt în satele Dumbrăvița și Rediu. Lucrările sunt în plină desfășurare

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site