RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Prest Serv Apa intră în insolvenţă! Aleşii locali au fost notificaţi!

Noul Consiliu de Administraţie de la Prest Serv Apa a luat o decizie importantă cu privire la viitorul acestei societăţi comerciale. Hotărârea a fost adoptată după ce expertul desemnat să efectueze auditul la fostul operator de apă pentru anul 2017 a transmis rezultatele către administratorii societății.

 

  

Conform acestui document, PSA are pierderi de 1,6 milioane de lei, datorii de 9,6 milioane de lei, dintre care 979.000 de lei către bugetul de asigurări sociale și bugetul de stat. Fostul operator de apă are și bani de recuperat: 5.000.000 de lei. Din aceștia, 3, 1 milioane de lei sunt pierduți după ce instanțele de judecată au dat dreptate societății ApaVital.

Auditorul a mai constatat că pierderile societății depășesc jumătate din capitalul social al companiei, astfel că în conformitate cu art. 153 indice 24 din Legea 31/1990 trebuie decisă dizolvarea societății comerciale.

Din raportul de audit rezultă că prăbușirea economică a Prest Serv Apa a fost determinată de faptul că aleșii locali au decis în 2014 și 2015 să îi ia obiectul principal de activitate, fapt ce a dus-o în situația de faliment.

Related posts

Dumitru Pantazi se numără printre cei mai bogați primari din județul Iași

Redacția

Contestație respinsă pentru ultimul lot din A7

Redacția

Tu ce propui? Transmite-le aleșilor din Pașcani prioritățile pe 2017!

Marius Parteni
Încarcă...