RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Avertisment-șoc pentru românii care au centrale termice de apartament

Românii care au centrale termice de apartament primesc o veste sumbră. Centralele de apartament nu sunt o soluţie viabilă pe termen lung din cauza noxelor pe care acestea le emit şi a preţului gazului care ar putea să crească în viitor, potrivit lui Cristian Pârvan, preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni (PIAROM) care spune că numărul de persoane care folosesc centrale individuale de apartament a crescut exponenţial în ultima perioadă, în detrimentul folosirii încălzirii centralizate, pentru că statul, respectiv autorităţile locale, nu asigură căldură atunci când populaţia are nevoie, scrie ZF.ro.

 

„Centrale de apartament au fost răspunsul firesc al omului care nu doreşte să îngehţe pentru că autorităţile locale sunt incapabile. Oamenii au găsit această soluţie de moment, dar care din punctul meu de vedere nu poate fi o soluţie viabilă. În primul rând pentru că deocamdată nu monitorizăm şi nu ştim câtă poluare generează centrale de apartament şi care e riscul de îmbolnăvire a populaţiei. În al doilea rând, datorită interesului de chimizare a gazelor naturale din ţările dezvoltate industrial preţul gazelor naturale, chiar dacă acum nu creşte, va avea o altă evoluţie. Este un preţ speculativ care variază nejustificat economic, iar cei care se bazează pe gaz metan se vor trezi că nu vor putea acoperi cheltuielile energetice”, a declarat Cristian Pârvan, preşedintele PIAROM, în cadrul conferinţei „Biomasa – sursă de căldură la nivel local, sursă de sănătate ”.

  

Pe de altă parte, Emil Calota, vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Reglementare în domeniul Energie, spune că decizia cetăţeanului de a folosi centrală individuală de apartament nu poate fi îngrădită, iar soluţia pentru cetăţeanul să rămână racordat la sistemul de încălzire centralizat o reprezintă contorizarea individuală. Astfel, cetăţeanul se poate convinge singur dacă serviciile oferite sunt de bună calitate sau dacă facturarea se face corect.

Sursa: oradeiasi.ro

Related posts

Agenții economici din piața vale și cumpărătorii mai au de așteptat până vor avea parte de un comerț civilizat!

Marius Parteni

Colectare selectivă a deșeurilor la Pașcani. A.D.I.S. a semnat contractul cu o firmă pentru cinci ani

Oana Cordoneanu

Problema agenților economici din Piața Vale care au primit somații de evacuare are o soluție. Vor fi relocați în altă zonă cu contracte pe 6 luni de zile!

Răzvan Grecu
Încarcă...