RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Monden

Avantajele vitrinelor frigorifice în restaurante

Restaurantele bufet sunt o tendință în creștere datorită profitabilității lor. Dacă doriți să vă alăturați acestei tendințe pentru a oferi un nou serviciu clienților dumneavoastră, trebuie să cunoașteți echipamentul de bucătărie profesional potrivit de care veți avea nevoie. De aceea, în articolul nostru vă prezentăm unul dintre elementele care nu pot lipsi din niciun bufet și care fac diferența pentru client: vitrinele frigorifice.

1. Ce este o vitrină frigorifică verticală?

Vitrinele frigorifice sunt echipamente de refrigerare create pentru a expune și păstra la o temperatură scăzută gustările, mâncărurile reci, deserturile sau băuturile. Acestea se găsesc de obicei în supermarketuri, magazine alimentare sau restaurante de hotel, printre altele, deoarece sunt simplu de utilizat și foarte practice.

În cazul vitrinelor frigorifice pentru restaurantul dvs. de tip bufet, acestea trebuie să fie pregătite pentru a păstra alimentele la o temperatură cuprinsă între 7ºC și 10ºC și pentru cel puțin două ore, care este de obicei timpul cât durează serviciul. În plus, forma verticală a vitrinelor frigorifice, cu rafturi, trebuie să permită clienților să ia direct și cu accesibilitate alimentele din interior. Per total, vitrinele frigorifice oferă două avantaje imediate:

  

– o servire mai rapidă

– păstrarea siguranței alimentelor

2. Clasificarea vitrinelor frigorifice

Când vine vorba de alegerea celei mai bune vitrine frigorifice pentru afacerea dvs., vă puteți întreba care dintre diferitele tipuri de vitrine frigorifice este cea ideală. Mai jos veți găsi o clasificare a vitrinelor frigorifice în funcție de sistemul lor de refrigerare:

– Vitrine frigorifice statice: acestea generează frigul în grilajul lor intern, iar acesta vine în contact direct cu alimentele. Vitrinele frigorifice statice mențin un nivel bun de umiditate, dar prezintă diferențe termice clare între rafturile superioare și inferioare. Acestea sunt foarte practice pentru conservarea cărnii proaspete și a cărnii preparate.

– Vitrine frigorifice ventilate: acest tip de vitrine frigorifice produce frigul în partea sa internă și îl distribuie prin interior cu ajutorul unei curele de ventilație, atingând temperaturi cuprinse între -1ºC și 5ºC. Acestea sunt cele mai utilizate în restaurantele bufet, deoarece, deși sistemul lor poate usca alimentele proaspete, mențin bine temperatura pentru produsele congelate și ambalate, mezeluri sau produse lactate.

– Vitrine frigorifice ventilate duble: doriți să includeți un meniu de înghețată în bufetul dvs.? Acest tip de vitrină frigorifică verticală ventilată este soluția!

Aceste unități sunt concepute pentru a lucra la temperaturi scăzute, ajungând până la -14ºC cu o mare uniformitate termică.

– Vitrine frigorifice semi-statice: datorită combinației dintre tehnologia ventilată și cea statică, aceste vitrine răcesc alimentele și previn uscarea lor datorită rotației constante a ventilatorului lor. Este posibil să se depoziteze în ele alimente proaspete sau ambalate, în mod nediferențiat.

După cum puteți vedea, există multe opțiuni pentru vitrinele frigorifice, dar pentru a păstra alimentele pentru o perioadă scurtă de timp (două ore), sunt suficiente modelele cu refrigerare ventilată. În plus, faptul că aceste vitrine de tip bufet pot fi încorporabile vă va permite să folosiți mai bine spațiul din localul dumneavoastră.

3. Durabilitate și eficiență energetică

Un ultim aspect pe care trebuie să îl luați în considerare dacă vreți ca vitrinele frigorifice să dureze cât mai mult timp este ca acestea să fie fabricate din materiale rezistente. Acest lucru le va face mai eficiente din punct de vedere energetic, permițându-vă să reduceți consumul de energie electrică. De aceea, vă recomandăm să acordați atenție următoarelor puncte:

– Oțelul inoxidabil: oțelul inoxidabil este cel mai utilizat material în echipamentele de bucătărie profesională. Dacă vitrina dvs. frigorifică este fabricată din oțel inoxidabil, aceasta o va face rezistentă la coroziune și mai fiabilă.

– Ușile din metacrilat cu balamale: încorporarea ușilor din metacrilat cu balamale în vitrina frigorifică verticală asigură durabilitatea acesteia, deoarece cântăresc puțin, rezistă bine la temperaturi scăzute și la lovituri fără să se spargă, iar transparența lor permite clienților să vadă și să acceseze alimentele în mod confortabil.

– Rezervorul: instalarea unui rezervor din oțel inoxidabil în partea inferioară a vitrinei dvs. vă va permite să plasați băuturi sau tăvi Gastronorm fără a fi nevoie să investiți într-o a doua unitate de refrigerare, economisind la maximum consumul de energie al echipamentului dvs.

V-ați hotărât deja să aveți acest element de bază pentru restaurantul dumneavoastră de tip bufet? În cazul în care ați avut îndoieli, iată un rezumat al principalelor avantaje ale vitrinelor frigorifice:

– Sunt economice și eficiente

– Economisesc spațiu în local

– Oferă o bună imagine de afaceri

– Experiență prietenoasă pentru client

– Se curăță rapid și ușor

Pe lângă vitrinele frigorifice verticale, într-un restaurant sau chiar în supermarketuri mai există și alte tipuri de electrocasnice de această categorie, cum ar fi lăzile frigorifice sau vitrinele frigorifice orizontale.

Vitrina frigorifică orizontală este de fapt o ladă frigorifică, doar că în loc de capac, este acoperită cu uși glisante de sticlă. Prin acestea, consumatorul vede deja ce se află la interior, înainte de a deschide. Spre deosebire de o ladă frigorifică clasică, vitrina orizontală este deschisă mult mai frecvent, deci este supusă mult mai des la pierdere de frig decât lada frigorifică.

Related posts

Care este cea mai bună casă de pariuri din România?

Redacția

Creează-ţi cont pe platforma Baumbet şi distrează-te în compania sloturilor tale preferate

Răzvan Grecu

Sfaturi de îngrijire și întreținere a unei oglinzi de perete

Redacția
Încarcă...