RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

AUR protestează față de numărul de semnături necesare participării la alegerile europarlamentare: 200.000

Partidul extremist AUR protestează într-un comunicat emis alături de alte partide față de ”numărul uriaș de semnături necesare pentru înscrierea în alegeri”. Partidul condus de George Simion arată că ”dacă vrem să trăim într-o democrație, atunci numărul de 200.000 de semnături pentru a putea candida în cadrul alegerilor trebuie redus”.

AUR arată că România este printre țările europene cu cel mai mare număr de semnături necesar pentru a putea candida în cadrul alegerilor și spune că această reglementare împiedică partidele mici și candidații independenți să se înscrie în cursa electorală.

AUR critică și decizia de comasare a alegerilor locale cu cele europarlamentare și arată că ”România se află în fața celui mai grav derapaj constituțional din ultimii 34 de ani. Comasarea intempestivă a alegerilor locale cu cele europarlamentare prin ordonanță de urgență reprezintă o gravă încălcare a ordinii constituționale de către coaliția de guvernare PSD-PNL. Sunt aproape trei săptămâni de când instituțiile statului care ar fi trebuit să apere Constituția, să apere drepturile românilor, au ales să tacă și să nu aibă nicio reacție cu privire la acest abuz de putere practicat de PSD și PNL”.

”Modificarea gravă și nepermisă a legislației electorale, prin afectarea drepturilor electorale,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Limită de viteză de 5 km/h pentru trotinetele electrice în parcurile și zonele pietonale din Sibiu

Redacția

Iohannis: Mediul antreprenorial continuă să-şi dovedească rezilienţa şi flexibilitatea

Redacția

Negocierile PNL-PSD în imagini. Ce decizii au luat liderii partidelor care vor să instaleze un nou Guvern FOTO

Redacția
Încarcă...