NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Comisia Europeană a decis: Se RENUNȚĂ la schimbarea sezonieră a orei în Europa, din cauza efectelor negative asupra sănătății

Comisia Europeană a propus, miercuri, renunţarea la schimbarea sezonieră a orei în Europa în 2019, oferind statelor membre libertatea de a decide o dată pentru totdeauna dacă doresc să aplice în mod permanent ora de vară sau de iarnă.

 

În discursul său privind starea Uniunii, preşedintele Jean-Claude Juncker a declarat: „Cu toţii afirmăm în discursurile noastre că dorim să acţionăm la nivel macro în chestiunile de importanţă majoră şi la nivel micro în chestiunile de importanţă minoră. Dar nu există aplauze atunci când legislaţia UE prevede faptul că europenii trebuie să schimbe ora de două ori pe an. Astăzi, Comisia propune schimbarea acestei situaţii. Schimbarea orei trebuie să înceteze. Statele membre ar trebui să decidă singure ca cetăţenii lor să trăiască în condiţii de oră de vară sau de iarnă. Este o chestiune de subsidiaritate. Mă aştept ca Parlamentul şi Consiliul să împărtăşească acest punct de vedere şi să găsească soluţii care funcţionează pentru piaţa noastră internă. Suntem în întârziere”, scrie news.ro.

sursa www.evenimentuldeiasi.ro

 

loading...
Advertisements

Related posts

Incendiu într-un apartament din zona vale. Proprietarii blocați înăuntru au fost scoși în viaţă de pompieri (VIDEO)

Marius Parteni

Testul pe care majoritatea oamenilor nu au reuşit să-l rezolve din prima. Puţini au ghicit care e soluţia lui

Redacția

18 decembrie, Paşcani: Să Ne Amintim Crăciunul, ediția a VI-a

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site