NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Atunci când strănutam inima nu mai bate

Strănutul este un act reflex, un proces semi-autonom de curățire a căilor respiratorii ca reacție la pătrunderea unor particule iritante în acestea.

  

 

Este caracterizat de expulzarea convulsivă a aerului din plămâni. Astfel plămânul acumulează cât mai mult aer printr-o inspirare profundă. Apoi ochii se închid datorită unui reflex, iar glota se blochează pentru moment. Diafragma se îngustează, iar presiunea interioară a corpului crește brusc, iar coardele vocale scot un sunet specific însoțit de o expirare bruscă.

Strănutul părăsește cavitatea bucală cu viteza de aproximativ 250 km/h, de aceea el este foarte periculos în condițiile în care persoana care strănută încearcă să îl controleze.Dacă strănutul este prea puternic, omul își poate rupe o coastă, iar dacă se încearcă reținerea strănutului, în creier sau în măduva spinării se poate sparge vreo venă.

În timpul strănutului, pentru o milisecundă, inima nu mai bate; după ce se eliberează de presiunea acumulată aceasta revine la parametri normali de funcționare.

Sursa: Stiati-ca.Epistole.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Raportul care stârneşte controverse puternice: focarul de microcefalie nu este provocat de VIRUSUL Zika. Care ar fi cauza?

Redacția

Noua data vehiculata pentru sfarsitul lumii – 14 februarie 2016. Cine a prezis aceasta zi, in urma cu 26 de ani

Redacția

Îţi poţi trata buzele crăpate cu un pliculeţ de ceai verde

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site