NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Posturile TV americane înfiinţează laboratoare care “citesc” minţile telespectatorilor


Posturile de televiziune americane testează o nouă metodă de “citire” a minţilor telespectatorilor, cu scopul de a identifica tipurile de seriale şi de reclame pe care aceştia le preferă, informează Reuters.

  

 

NBCUniversal, deţinut de Comcast Corp., şi Viacom Inc. vor inaugura fiecare, în curând, laboratoare în care reprezentanţii celor două grupuri media vor studia comportamentele unor telespectatori, în spaţii care imită o sufragerie obişnuită, dar care sunt împânzite de camere cu raze infraroşii, ce vor monitoriza datele biometrice ale participanţilor – mişcările ochilor şi reacţiile faciale pe care acei oameni le au în timp ce vizionează anumite programe TV, fiind conectaţi la senzori aplicaţi pe piele şi la monitoare pentru ritmul cardiac.

Laboratorul grupului Viacom, care este construit în această perioadă în New York, va include electroencefalograme pentru a monitoriza undele cerebrale ale voluntarilor, în timp ce aceştia privesc la televizor. Compania de monitorizare a audienţei Nielsen Holdings, care a achiziţionat la începutul acestui an Innerscope Research, o companie specializată în ştiinţe neuronale, va adăuga în laboratorul ei de cercetare dispozitive de decodare a expresiilor faciale şi a parametrilor biometrici, în contextul în care laboratorul respectiv realizează deja monitorizări ale mişcării oculare şi electroencefalograme.

Reţelele de televiziune încearcă de mulţi ani să identifice dorinţele telespectatorilor lor, însă tehnica respectivă era până acum bazată în principal pe sondaje, în timpul cărora telespectatorii erau chestionaţi, prin apeluri telefonice, în legătură cu programele preferate şi cele care le displăceau. Noile date biometrice evită necesitatea acestor întrebări, înregistrând, direct, reacţiile fizice ale telespectatorilor.

“Problema este că, atunci când rogi pe cineva să îţi spună cum a reacţionat la un anumit lucru, acea persoană se gândeşte uneori prea mult la lucrul respectiv”, a explicat Alan Wurtzel, directorul departamentului de cercetare şi dezvoltare media din cadrul NBCUniversal. “Noul laborator reprezintă tehnologia care se apropie cel mai mult de ceea ce se petrece în interiorul creierelor telespectatorilor”, a mai spus acesta.

În contextul în care telespectatorii schimbă cu mare viteză posturile TV în timpul difuzării de reclame, iar agenţiile de publicitate renunţă tot mai mult la televiziune şi îşi orientează bugetele mai degrabă spre reclamele online, companiile TV consideră că ştiinţele neuronale şi biometria reprezintă o metodă eficientă pentru a obţine o mai bună identificare a publicului-ţintă vizat de reclame şi pentru a-şi ameliora relaţiile cu publicitarii.

Citește articolul integral pe Descopera.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Profesorul universitar suspectat că şi-ar fi omorât iubita în urmă cu 18 ani, reţinut pentru 24 de ore

Redacția

Scutiri la penalități și întârzieri pentru cei cu datorii la bugetul local

Răzvan Grecu

Scumpiri între 20% şi 200% pentru poliţele RCA

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site