NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Atitudine și comportament ECO la Școala Gimnazială Blăgești care „se luptă” pentru reabilitare

Școala Blăgești și-a depus dosarul de înscriere la proiectul național „Școala Mea verde”, alături de alte 5 de școli din județul Iași, care visează la reabilitarea instituției, premiu pus în joc de organizatori.

 

Importanța acestui concurs este legată de formarea atitudinii și comportamentului ecologic atât în rândul elevilor, cât și în rândul membrilor comunității locale.

Activitățile desfășurate în cadrul concursului au regim de voluntariat și sunt structurate pe 3 etape.

Prima etapă (27-31 mai) ține de promovarea comportamentului ecologic și explicarea noțiunilor de protecția mediului tuturor elevilor instituției, în cadrul orelor de curs.

A doua etapă este legată de activitățile concrete de colectare a deșeurilor: materiale din plastic, din hârtie, sticlă, aparatură electronică deteriorată, bateri, corpuri de iluminat etc. În această etapă, copiii se vor deplasa în zone specifice, identificate ca fiind „cu probleme”, acolo unde vor desfășura activități de igienizare. Cele mai vizate zone sunt pădurea Moțca și cursurile de apă din apropiere localității.

A treia etapă presupune activități ce vor fi desfășurate în comunitatea locală, pentru ca munca elevilor să aibă un impact în rândul ca cât mai multor cetățeni și să-i convingă pe aceștia să sprijine efortul lor și totodată să se implice activ, pe viitor, în asemenea acțiuni.

În competiția națională „Școala mea verde”, coordonată de echipa „Let‘s do it Romania”, s-au încris până acum un număr de 95 de instituții de învățământ din toată țara.

Ne așteptăm ca elevii pe care îi educăm să înțeleagă semnificația comportamentului Eco și importanța spațiilor curate pentru generația lor și pentru asigurarea unui viitor sănătos generațiile viitoare., a declarat Mariana Adavidoaiei, directoarea Școlii Gimnaziale Blăgești. 

 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Polițiștii le-au vorbit elevilor de la Colegiul “Sadoveanu” despre efectele nocive ale drogurilor

Redacția

Doi elevi din Pașcani au ocupat locul I la Campionatul Mondial și European de dans sportiv Transylvanian Grand Prix

Redacția

Ministerul Muncii a prezentat condițiile în care părinții pot obține zile libere plătite

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site