NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Atenție, se anunță vreme rea! Iată recomandările Poliției

Meteorologii au emis un cod portocaliu de ninsori și vânt pentru județul Iași. Avertizarea intră în vigoare joi, la ora 01:00 fiind valabilă până la orele 17:00.

În acest context, Poliția Ieșeană vă recomandă:

Înainte de a pleca la drum, interesați-vă cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îl parcurgeți și echipați-vă autovehiculul corespunzător!

În condiții dificile de trafic, circulați cu viteză redusă, păstrați distanţa de siguranţă în mers, pentru a putea opri în timp util şi nu vă angajați în depășiri riscante!

Pe timp de ploaie sau ninsoare, utilizați luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, şi pe cele de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen!

Evitați acţionarea bruscă a mecanismelor de direcţie și de frânare ale autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate!

Nu uitați că sunteți obligați să vă echipați autovehiculele cu anvelope de iarnă, atunci cănd circulați pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei!

Asigurați-vă că instalațiile de degivrare și dezaburire ale autovehiculului funcționează! Pe timpul deplasării, atât parbrizul cât și geamurile laterale ale autovehiculului trebuie menținute curate, pentru o mai bună vizibilitate!

În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale!

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul şi nu blocaţi intersecţiile!

Pietoni,  luați-vă toate măsuri de precauţie, pentru a fi siguri că sunteți observaţi în trafic de către şoferi! Circulați, pe cât posibil, doar pe trotuare, faceți traversarea străzii prin locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunteți siguri că intenţia de a traversa a fost observată de către şoferi!

 

 

loading...
Advertisements

Related posts

Mai mulți alergici la ambrozie decât diabetici

Redacția

Doi bătrâni, unul din Butea altul din Iaşi, erau să cadă în plasa infractorilor care folosesc metoda „accidentului rutier”

Redacția

Noapte de groază pentru o tânără din județul Iaşi. Fostul iubit a bătut-o şi l-a tăiat cu sabia pe actualul ei concubin

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site