RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Atenţie cui deschideţi uşa! Persoane necunoscute vă pot face probleme. A pățit-o și un reprezentant al societății civile

Mare atenţie atunci când persoane necunoscute vă bat în uşă şi să solicită, sub pretextul autorităţii, anumite informaţii sau documente. Pretextele sunt multiple, iar persoanele dubioase foarte inventive. Chiar şi cei în cunoştiinţă de cauză pot cădea cu uşurinţă pradă acestor indivizi.

 

 

  

 

I s-a întâmplat acest lucru și unui reprezentant al societăţii civile. Recent, la ușa apartamentului unde locuiește a primit o astfel de vizită neaşteptată. Doi bărbaţi care au declarat că sunt poliţişti, i-au cerut cartea imobilului în care locuieşte. Se pare că aceştia aveau la cunoştiinţă faptul că bărbatul este reprezentant de scară. Ei au mai solicitat informații legat de familiile plecate la muncă în străinătate.

“Le-am deschis şi am cerut legitimaţiile, ca să văd dacă într-adevăr sunt de la Poliţie. Ambii erau îmbrăcaţi în civil. Mi-au cerut cartea de imobil şi apoi m-au întrebat cum se colectează banii pentru lift și iluminatul pe casa scărilor. Mi-au spus să nu comunic vecinului care întocmeşte aceste hârtii, că am fost chestionat cu privire la acestea”, a declarat Ion Moţatu.

La o zi după această discuţie omul a mers la Poliţie unde a aflat că este imposibil ca aceste persoane să fi fost angajaţi ai Ministerului Administrației și Interne. De asemenea, i-a fost prezentată o legitimaţie reală, total diferită de cea pe care o văzuse în mâinile celor doi indivizi.

Atât Ion Moţatu cât şi vecinii săi bănuiesc că acele persoane au fost trimise de către cineva pentru un scop necunoscut deocamdată de către ei.

 

Vestimentaţia adecvată, legitimaţia improvizată şi vorba aleasă sunt elementele cheie cu care escrocii vă pot aduce prejudicii. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Autoutilitară blocată într-o barieră de restricţie a înălţimii la Mirceşti

Ema Roman

Imaginea care a făcut furori pe internet: ce are special această meduză

Redacția

Slujbă cu sute de credincioși lângă catedrala în construcții, din Pașcani (Foto)

Ema Roman
Încarcă...