RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Atentie, cardurile de sanatate nu pot fi lasate in cutiile postale!

Chiar daca s-au iscat numeroase controverse in jurul cardului national de sanatate, asiguratii ieseni trebuie sa stie ca nu isi vor gasi cardurile in cutiile postale sau lasate la vecinii de bloc. Postasii sunt obligati sa inmaneze cardurile asiguratilor, in caz contrar dupa un anumit numar de zile va fi trimis la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Iasi (CJAS).

Posta Romana a anuntat si faptul ca isi prelungeste programul in favoarea asiguratilor ieseni. Asiguratii care refuza cardurile de sanatate sau care nu vor fi gasiti la domiciliu trebuie sa stie ca pentru a beneficia de serviciile medicale gratuite din 2015 sunt nevoiti sa se prezinte la CJAS Iasi pentru ridicarea acestora. În termen de 20 de zile lucratoare de la receptionarea cardurilor de sanatate, Posta Romana se obliga sa distribuie cardul de sanatate catre asigurati.

Cardul de sanatate va fi înmânat titularului în baza unui act de identitate si a semnaturii de primire. În situatia în care, dupa minim doua prezentari la domiciliul asiguratului, dovedite pe baza avizului de transmitere, cardul nu a putut fi predat asiguratului, acesta va fi predat CJAS Iasi.

  

sursa www.bzi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Suicidul de la Blue Air, analizat de un psihiatru. Cele două săptămâni decisive

Redacția

Caz ireal în maternitate. O româncă a născut un bebeluș microsom. Medicii au crezut că nu văd bine

Redacția

Semnal de alarmă al OMS: Creștere semnificativă a cazurilor de COVID-19 în Europa

Redacția
Încarcă...