RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Zilnic, doi elevi ajung la spital din cauza consumului de alcool

Nu trece zi in care la Unitatea de Primire Urgente (UPU) de la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iasi sa nu fie adus un adolescent in stare de ebrietate. Elevii, cu varste intre 15 si 17 ani, consuma bauturi alcoolice in cluburi, crasmele de cartier sau acasa la unul dintre prieteni. Acestia beau bere combinata cu vodca. “De cinci zile avem in fiecare zi unul-doi elevi cu intoxicatie alcoolica acuta.

Examenele medicale au evidentiat alcoolemii intre 1,60 si 2,52 la mie alcool in sange. Toti au primit tratament perfuzabil de specialitate si au fost internati la sectia de toxicologie. Chiar daca si-au revenit dupa 24 de ore, externarea se face dupa 3-5 zile. Si pana acum cinci zile am inregistrat cazuri de acest gen, dar nu zilnic”, a declarat dr. Catalina Ionescu, purtator de cuvant la Spitalul Sf. Maria. Toti elevii care au fost transportati in aceste zile la spital sunt baieti. Nu este pentru prima data cand unii dintre acesti adolescenti au nevoie de ajutorul medicilor dupa ce au consumat alcool in exces.

Trei dintre elevi sunt la a treia internare. “Din pacate o parte dintre pacientii respectivi au mai fost spitalizati din cauza consumului de alcool. Probabil, vor mai reveni si alta data”, a spus medicul Catalina Ionescu. Medicii de specialitate sustin ca o campanie de informare a elevilor privind efectele devastatoare ale consumului de alcool ar putea reduce numarul adolescentilor care au ajuns la spital cu intoxicatie alcoolica.

  

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Bilanțul persoanelor izolate la domiciliu pe raza județului Iași

Redacția

Creşte numărul noilor infectări în Italia şi Spania; două românce, printre cazurile importate în regiunea Lazio

Redacția

CNSU: Masca devine obligatorie în spațiul public de la o incidență de 1,5 cazuri la mia de locuitori

Redacția
Încarcă...