NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Atacul rușilor la Odesa: Ucraina cere ONU și Turciei să intervină, după ce Rusia a încălcat acordul privind exportul de cereale

Ucraina face apel la ONU și Turcia, ca părți ale acordului semnat vineri la Istanbul pentru reluarea exportului de cereale la Marea Neagră, să ia măsuri pentru a se asigura că Rusia își îndeplinește obligațiile pentru funcționarea în siguranță a coridorului destinat transporturilor de grâne, a transmis ministerul afacerilor externe de la Kiev, citat de Reuters.

Silozurile sunt pline cu cereale în portul OdesaFoto: DreamsTime

Apelul vine la scurt timp după ce Rusia a atacat portul Odesa.

  

Ucraina și Rusia, separat, au semnat vineri un acord de reluare a exporturilor de cereale, ONU și Turcia fiind cele care au mediat negocierile fiind parți ale acordului.

Advertisements

Rachetele rusești au lovit sâmbătă infrastructura portului Odesa de la Marea Neagră, a anunțat armata ucraineană, Moscova dând astfel o lovitură acordului semnat vineri pentru a debloca exporturile de cereale din porturile Mării Negre, transmite Reuters.

Advertisements

”Inamicul a atacat portul comercial Odesa cu rachete de croazieră Kalibr. Două rachete au fost doborâte de apărarea antiaeriană, două au lovit infrastructura portului”, a

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Rusia controlează peste 90% din Lugansk (Ministerul britanic al Apărării)

Redacția

Prognoza meteo: Vine iarna adevărată. Când loveşte valul de aer polar şi ce fenomene extreme ne aşteaptă

Redacția

UE a aprobat planurile de redresare ale altor 4 state membre / România mai așteaptă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site