NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Atac la jurnaliști din partea Primăriei, în loc de scuze publice, pe subiectul lucrărilor de pe „Aleea Plozilor”

Lucrările de înlocuire a rețelei de distribuție a apei de pe strada Aleea Calea Iașului ar fi fost făcute de ApaVital S.A., din bugetul companiei. Informația a fost dezvăluită de Primăria municipiului Pașcani prin intermediul unui drept la replică adresat Actualitatea TV.

Șefii municipalității spun că această lucrare a fost făcută la solicitarea proprietarilor de garaje de pe această stradă, care doreau să se racordeze la apă.

„ La solicitările proprietarilor de garaje de a se racorda la apă curentă, fiind în acest sens și o cerere din partea lor, Primăria Municipiului Pașcani a făcut o adresă la operatorul de apă și canalizare de a executa aceste lucrări din fonduri proprii, nu din bugetul local!”, se arată în dreptul la replică.

Afirmația se bate cap în cap cu o informare ce a fost transmisă de operator proprietarilor de garaje, în care se arată: „În urma discuțiilor și analizelor făcute în teren s-a ajuns la concluzia de schimbare a soluției tehnice a rețelei de distribuție apă, deoarece conducta veche se va anula din motive tehnice. Motiv pentru care prin prezenta vă rugăm cât mai urgent posibil să contactați reprezentanții ApaVital în vederea refacerii de branșamente, acolo unde sunt contracte încheiate cu ApaVital”.

  

 Nici vorbă de vreun demers care să vină în urma solicitărilor proprietarilor de garaje, mai ales că unii dintre ei deja aveau branșamente.

Actualitatea TV a prezentat ieri că municipalitatea a făcut acele lucrări fără a avea o hotărâre din partea Consiliului Local și fără a se comunica valoarea investiției. Cum însă lucrările au fost făcute pe rețeaua publică de apă-canal, indiferent de executant, acestea trebuiau aprobate mai întâi de legislativul local și nu puteau fi demarate fără eliberarea unei autorizații de construire de către municipalitate.

În sprijinul acestei afirmații este chiar proiectul european ce urmează a fi implementat de ApaVital la Pașcani, pentru care operatorul a solicitat Consiliului Local aprobarea indicatorilor economici și a proiectului de execuție.

Administrația locală a preferat să atace jurnaliștii care au avut curaj să scrie despre acest subiect, în loc să își ceară scuze publice cetățenilor din Pașcani, care nu sunt la fel de norocoși precum cei care locuiesc pe „Aleea Plozilor”.

Advertisements

Related posts

Trenurile Paşcani-Târgu Neamţ şi Târgu Neamţ-Paşcani au fost anulate din cauza temperaturilor foarte scăzute

Redacția

Lista candidaților care vor participa la concursurile organizate de Primăria Pașcani

Redacția

Motivul pentru care un inculpat din dosarul „Agrocomplex” nu avea cum să semneze un document în anul 2007!

Răzvan Grecu
Încarcă...