NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Astăzi s-a susţinut prima probă scrisă în cadrul Bacalaureatului 2014. Dezamăgiri şi speranţe

Peste 143.000 de absolvenţi ai claselor a XII-a au susţinut astăzi, 30 iunie, prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat 2014.  A început la ora 9:00, tinerii având la dispoziţie trei ore pentru a rezolva subiectele.

 

 Elevii paşcăneni au tratat cu seriozitate acest examen al maturităţii, însă mare le-a fost uimirea când au descoperit la subiectul 3 genul literar ; poezia şi anume “Luceafărul” de poetul naţional Mihai Eminescu.

  

 În jurul orei 11:30, au început să iasă elevii din examen cu un cumul de emoţii, tensiuni și frică pentru afişarea rezultatelor. Multora li s-a parut grea această probă scrisă, dar spre bucuria sistemului românesc de înnvăţămînt au fost şi elevi fermi în ceea ce priveste reuşita lor. Raspunsul imediat la ]ntrebarea noastră a fost totuşi acelaşi la toti cei intervievaţi:’’ A fost greu, nu ne aşteptam să ne cadă  poezia la ultima parte’’.

 Pe data de 2 şi pe 4 iulie elevii  vor continua cu probele obligatorii pentru profilul din liceu la care au optat.

Advertisements

 Elevii de la uman au primit un text la prima vedere din „Donna Alba” de Gib Mihăescu pe baza căruia trebuiau să răspundă la nouă cerinţe care vizau cunoştinţe de vocabular, teorie literară, precum şi capacitatea de a înţelegere şi interpretare a unui text literar. La subiectul al doilea au avut de scris un text argumentativ despre activitatea de îndrumare a lecturii, iar la subiectul al treilea, elevii de clasa a XII-a de la uman aveau de redactat un eseu de 2-3 pagini despre tema şi viziunea despre lume dintr-un text poetic studiat de Ion Barbu, Tudor Arghezi sau Nichita Stănescu.

Elevii de la profilul real au primit un text la prima vedere din opera literară „Omul din vis” de Cezar Petrescu, pe baza căruia au avut de dat antonime pentru două cuvinte, de explicat rolul unei cratime, de indicat două motive literare şi perspectiva narativă, de explicat rolul verbelor la imperfect şi de demostrat prin două argumente că textul aparţine genului epic, precum şi comentat o secvenţă.

La subiectul al doilea, aceştia au avut de redactat un eseu în care să-şi exprime părerea despre rolul campaniilor de promovare a unui stil de viaţă sănătos.

Advertisements

La subiectul al treilea, elevii de clasa a XII-a de la profilul real trebuie să scrie un eseu despre tema şi viziunea despre lume într-un text poetic studiat de Mihai Eminescu. 

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Cursurile se vor ține în format fizic sau online în funcție de gradul de ocupare a paturilor destinate bolnavilor COVID

Redacția

11 elevi de la Colegiul Național „M. Sadoveanu„-Pașcani au participat în Tabăra „Floare de colț„

Redacția

Cea mai mică școală din România. Pentru a ajunge la elevii săi, învăţătoarea parcurge zilnic 14 kilometri pe jos

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site