NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Astăzi s-a susținut în cadrul examenului de Bacalaureat proba obligatorie a profilului

Absolvenţii claselor a XII-a au susţinut, astazi, 2 iulie, proba scrisă obligatorie a profilului la examenul de BACALAUREAT 2014, pe care absolvenţii profilului real au dat-o la matematică, iar cei de la uman la istorie.

 

La Istorie, toți absolvenții de la Uman și Vocațional au avut de rezolvat aceleași subiecte.

 La Matematică, subiectele au fost diferențiate în funcție de profilul studiilor liceale absolvite de candidați, astfel: au fost subiecte de Matematică pentru specializarea Matematică-informatică, subiecte pentru Pedagogic, subiecte pentru specializarea Știintele naturii și de asemenea subiecte diferite pentru filiera Tehnologică.

 La Istorie, elevii au avut ca temă implicarea României în Primul Război Mondial şi implicarea spaţiului românesc în relaţiile internaţionale din sec. XIV – XVIII, concret despre domnitorii Evului Mediu.

 La primul subiect elevii de la profilul mate-info au primit un exerciţiu cu radicali, să determine divizorul lui 10 şi să determine distanţa pe o axă. De asemenea, la al doilea subiect au primit matrici şi funcţii, iar la al treilea, integrale. 

 La Colegiul National  „Mihail Sadoveanu” elevii au inceput să părăsească sălile de examen in jurul orei 11:10, în timp ce la Colegiul Tehnic de Cai Ferate “Unirea”, în jurul orei 11:45.

 Am intervievat patru elevi care au dat proba obligatorie la matematică şi am primit răspunsuri precum: a fost dificil” , partea a III-a mi-a dat mult de gândit’”, „nu sunt sigur nici pe prima parte”, iar pentru cei care au susținut proba scrisă la istorie  se pare că elevii se încred mai mult, fapt dovedit prin prisma răspunsului primit: “ Ne-a căzut una din variantele rezolvate, aşadar n-am întâmpinat mari probleme”.

 Afişarea rezultatelor va avea loc în data de 7 iulie (până în ora 12:00). În aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile (între orele 12:00 – 16:00). Acestea urmează a fi soluţionate în perioada 8 – 10 iulie.

 Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 11 iulie.

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

A picat Bacul cu 2.80. Dupa contestatii a luat 9.90

Redacția

Întâlnire emoţionantă după 50 de ani de la absolvirea Colegiului ”Sadoveanu ”

Oana Cordoneanu

Părinţii copiilor bolnavi de diabet pot intra cu aceștia la ore ca să îi ajute

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site