RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Astăzi s-a susținut în cadrul examenului de Bacalaureat proba obligatorie a profilului

Absolvenţii claselor a XII-a au susţinut, astazi, 2 iulie, proba scrisă obligatorie a profilului la examenul de BACALAUREAT 2014, pe care absolvenţii profilului real au dat-o la matematică, iar cei de la uman la istorie.

 

La Istorie, toți absolvenții de la Uman și Vocațional au avut de rezolvat aceleași subiecte.

  

 La Matematică, subiectele au fost diferențiate în funcție de profilul studiilor liceale absolvite de candidați, astfel: au fost subiecte de Matematică pentru specializarea Matematică-informatică, subiecte pentru Pedagogic, subiecte pentru specializarea Știintele naturii și de asemenea subiecte diferite pentru filiera Tehnologică.

 La Istorie, elevii au avut ca temă implicarea României în Primul Război Mondial şi implicarea spaţiului românesc în relaţiile internaţionale din sec. XIV – XVIII, concret despre domnitorii Evului Mediu.

 La primul subiect elevii de la profilul mate-info au primit un exerciţiu cu radicali, să determine divizorul lui 10 şi să determine distanţa pe o axă. De asemenea, la al doilea subiect au primit matrici şi funcţii, iar la al treilea, integrale. 

 La Colegiul National  „Mihail Sadoveanu” elevii au inceput să părăsească sălile de examen in jurul orei 11:10, în timp ce la Colegiul Tehnic de Cai Ferate “Unirea”, în jurul orei 11:45.

 Am intervievat patru elevi care au dat proba obligatorie la matematică şi am primit răspunsuri precum: a fost dificil” , partea a III-a mi-a dat mult de gândit’”, „nu sunt sigur nici pe prima parte”, iar pentru cei care au susținut proba scrisă la istorie  se pare că elevii se încred mai mult, fapt dovedit prin prisma răspunsului primit: “ Ne-a căzut una din variantele rezolvate, aşadar n-am întâmpinat mari probleme”.

 Afişarea rezultatelor va avea loc în data de 7 iulie (până în ora 12:00). În aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile (între orele 12:00 – 16:00). Acestea urmează a fi soluţionate în perioada 8 – 10 iulie.

 Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 11 iulie.

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Liceul Teoretic ”Miron Costin”: Elena Grosu, șefa de promoție cu media 10 . Mesajul directorului pentru absolvenți

Oana Cordoneanu

Noi premii pentru pasionații de chimie,informatică și protecția mediului, din Pașcani

Oana Cordoneanu

Școala începe cu percheziții în ghiozdane

Redacția
Încarcă...