RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Trupa de teatru „Prometeu” a Casei de Cultură a debutat astăzi cu piesa Deea-fecioara din lacrima cerbului

Astăzi, pe scena Casei de Cultură, a avut loc debutul de mare succes al trupei de teatru pentru copii “Prometeu” cu piesa “Deea fecioara din lacrima cerbului”.

Este vorba despre o piesă de teatru, după o dramatizare a basarabeanului George Calamanciuc,  o poveste plină de farmec si culoare scenică.

  

Pe scenă au urcat nouă actori, de la Teatrul Prometeu, copii talentați care au fost nevoiți să învețe într-un timp foarte scurt, atât replicile cât mișcarea scenică și celelelte elemente care se impun într-o astfel de prestație artistică.  

Costumele personajelelor au fost pregătite la Casa de Cultură, iar decorul a fost finalizat cu ajutorul unui pictor scenograf de la Teatrul “Bacovia” din Bacău.

“Este un basm dramatizat despre un împărat tolerant și o împărăteasă avară. La baza acestui basm este dragostea, care învinge întotdeauna și te face să înveți lucruri frumoase și să iubești mai mult viața.  Copiii au studiat foarte mult pe partea istorică, pentru a înțelege caracteristica personajului, gestica și mimica din acea epocă. Vă invităm la teatru pentru că este genul de activitate care include un program artistic complet “, ne-a declarat regizorul artistic, Aliona Gîtlan.

Copiii s-au arătat entuzismați de rolurile pe care le-au avut, în ciuda faptului că pentru unii, emoțiile erau mai mari decât s-ar fi așteptat. 

Pentru cei care nu au reușit să ajungă astăzi la teatru, menționăm că și mâine, în intervalul 9.30-11.00, va avea loc aceeași piesă de teatru, tot pe scena Casei de Cultură. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Cristos a înviat! Catolicii sărbătoresc Paștele. SCRISOARE PASTORALĂ

Redacția

(VIDEO) Muzeul Literaturii Iași îi invită pe cei mici să-și petreacă timpul în lumea de basm a lui Ion Creangă

Redacția

Premiile obținute de elevii participanți la Concursul de cunoaștere a operei lui Ion Creangă

Iulia Huțanu
Încarcă...